maanantai 8. syyskuuta 2014

Se Naapurin Hiljainen TyttöKiusaamista vastaan! (klik klik)

#se outo, ujo, hiljainen, liian kiltti
#iloinen ja sosiaalinen höpöttäjä
#kutsumua

Kuka se on? Miltä se näyttää? 
En ole ryhmän kovaäänisin tai rohkein saati spontaanein. Olen rauhallinen ja ujo, mutta se ei tarkoita etteikö minulla olisi mielipiteitä. Tuttujen ja kavereiden keskuudessa olen iloinen ja sosiaalinen höpöttäjä. Maailmassa on harvoja ihmisiä, jotka oikeasti tuntevat minut ja näkevät paksun suojakilpeni alle. Ihmisiä, jotka arvostavat ja ymmärtävät minua sellaisena kuin olen. Sellaiset ihmiset osaavat antaa tilaa ja aikaa, enkä jää pahimmissa painajaisissakaan yksin. Mutta sitten on niitä ihmisiä, jotka eivät ymmärrä tai näe kahta metriä pidemmälle, hidastakaa vähän. Antakaa minullekin mahdollisuus. Mainittakoon vielä, minua ei ole erityisemmin kiusattu missään elämän vaiheessa, mutta tiedän miten sanat ja teot voivat satuttaa. Erityisen herkkänä saatan pahoittaa mieleni jo pienestä asiasta, mutta sen huomaa kyllä. Uskokaa tai älkää, jos joidenkin tunteita on helppo arvata tai lukea, niin minä olen suorastaan avoin kirja. Onneksi edes Taiga on tässä tilanteessa samalla aaltopituudella. Taiga ei piilottele vaan siitä huomaa heti, jos se on ''huonolla'' päällä, kipeä, ylienerginen tai esimerkiksi kiihtynyt. Onko tämä sitten sitä koiran lukutaitoa?

Olen pieni ihminen
enkä sille mitään voi
parhaat hetket juoksee nopeaan

Maailma kulkee radallaan
se vähät välittää
mutta eikö voitais hidastaa

(Suurlähettiläät - Kuka pysäyttäisi kellot)


En ole outo tylsä kummajainen, vaikka viihdyn erilaisissa esimerkiksi koulun tapahtumissa selvänä. Ei se tarkoita, ettei minulla voisi olla hauskaa. Yksinjäämisen pelko on suuri, mutta taisteluhaluni ja eloonjäämisviettini vielä suuremmat. Solvaavat kommentit ja pettymykset voitte jättää kotiin, minä en aio tästä muuttua. Jos selvä seura ei kelpaa, niin se on täysin fine minulle, osaan hakeutua silloin toiseen seuraan. Hävettääkö ihmisiä vai pelkääkö joku, että kirjoitan iltasi menoista ja sanomistasi muistiinpanoja, joille voin myöhemmin nauraa. Tuskin jaksaisin olla niin ahkera, pidän omalla tavallani hauskaa ja lähden paikanpäältä usein hyväntuulisena ennen puoliyötä. Toisena hyvänä puolena herään seuraavaan päivään virkeänä enkä kärsi mokomista krapuloista toisten velloessa ''kostean illan'' (ja yön) jälkeen sängyn pohjalla.
Koirani Taiga on minulle erittäin rakas ja tärkeä. Koira on pakokeinoni todellisuudesta metsän siimekseen luontoon tai agilitykentälle. En tiedä missä olisin tällä hetkellä ilman Taigaa ja muutamaa rakasta ystäväniä.  Päässä velloo hirveät alitajuntani möröt, jotka kummittelevat ovien takana ja ajatuksissa. Uskallanko avata oven ja ottaa vastaan kaiken, myös sen mitä en pysty käsittelemään? Tällä kaudella jouduin jouduin jättäytymään hallikauden agilitytreeneistä pois. Minun piti valita salibandyharrastuksen ja agilityn välillä, valitsin salibandyn ihan oman kunnon ylläpidon ja jaksamisen perusteella. Vapaatreenikorttiinkaan minulla ei ole tällä kaudella varaa, joten toivon että pääsen muutamille kerroille tuuraamaan toisia halvalla. Käytännössä agilityn jättäminen tarkoittaa aina vähemmän aikaa ja iloisia hetkiä lajin kuin myös Taigan kanssa. Pelkkä metsälenkkeily ei korvaa agilitya ja sen tuomaa onnistumisen kokemusta ja iloa. Varsinkin niitä onnistumisen kokemuksia en voi saada koskaan liikaa.

Pidä kädestä kiinni jos jalkani horjuu
Kanna kun korteni maahan sortuu
Varjoista valoihin lentää anna
Siipien suojassa kanna
Sillä heikko on henkeni onnen orja
Temppeli sillä vain hento sorja
Kanssani kuljethan poikki tän sillan
Aamun ja viimeisen illan 
(Indica - Pidä kädestä)


Oletko hyvä kuuntelija? 
Onko sinulla mielestäsi hyvä ihmistuntemus?
Toimitko sanojesi mukaan vai jääkö se puheen tasolle?
Millainen on hyvä ihminen?Don't let them in, don't let them see
Be the good girl you always have to be
Conceal, don't feel,
don't let them know
Well, now they know!
(Idina Menzel - Let it go)

Pää pystyssä läpi harmaan kiven! 


Tässä vielä hyvä artikkeli liittyen alkoholin käyttöön, suosittelen lukemaan! 
--> http://www.ksml.fi/mielipide/kolumnit/mikset-sa-dokaa-urpo/1864718'

2 kommenttia: