Taiga

nimi: Busterin Dagmar ''Taiga'' KoiraNet
synt. 9.2.2011
korkeus/paino: 33 cm/7kg
kasvattaja: Anu Valve, kennel Busterin
omistaja: Maiju Leino


vanhemmat: 
isä FI CH Morgensilber Brand New Nontoxic ''Nitro''
äiti FI CH Busterin Barbara ''Panda''  13.11.2014


sisarukset: 
Busterin David ''David''
Busterin Desiree ''Desi''
Busterin Debora ''Demi''
Busterin Dorrit ''Henni''

terveys:
Kohtutulehdus 7/2011
Herkkävatsainen
Silmätulehdus 2/2012
Kennelyskä sy/2012
maksan toiminta varmistettu sappihappotestillä (kevät 2012)
silmät ok (13.8.2012)
jalostustarkastus 9p. 
sterilisaatio 22.4.2013
luonnetesti 20.4.2013 108p.
lonkat, selkä, polvet ok 16.5.2014 (luustokuvaus)Taiga ei ole koskaan välittänyt liiaksi vieraista ja se on selvästi sanutserimaisesti yhden ihmisen koira. Kotona Taiga toimittaa vahtikoiran virkaa ja kukaan perheen ulkopuolinen ei pääse sisään ilman haukkumista ja vahtimista. Taigaa voisikin kuvailla, kuten luonnetestissäkin mainitaankin, pidättyväiseksi ja vähän epäileväksi. Tutustumisen jälkeen rapsutukset kelpaavat kuitenkin kenelta tahansa. Taiga turvautuu vielä suhteellisen paljon minuun ja ei esimerkiksi uhkaavissa tilanteissa puollustaudu yhtään, vaan olettaa minun hoitavan homman. Taiga on äärettömän leikkisä ja taistelutahtoinen, kun kyse on leluista. Neiti jaksaisi kantaa koko päivän  lelua leikitettäväksi ja heitettäväksi. Taiga onkin ollut erittäin helppo kouluttaa ja palkita niin leluilla kuin ruualla.  Isoista koirista Taiga ei välitä ollenkaan, mutta pienet koirat kiinnostavat. Etenkin toisten snautsereiden ja villakoirien kanssa neiti tulee hyvin juttuun ja haastaa leikkimään. 

Perusluonteelta Taiga on tosi rauhallinen ja hiukan pohdiskeleva. Sitä on pienestä pitäen ollut helppo kuljettaa mukana lähes kaikkialla sen sopeutumiskyvyn ja rauhallisuuden ansiosta. Pienet lapset ja niiden kohtaaminen on Taigalle suurin haaste. Se pelkää etenkin alle 120 cm pienempiä lapsia ja purkaa sen haukkumalla ja murisemalla. Ulkona lapset on jo ihan okei, mutta lapsiperheeseen Taigaa ei voi ottaa mukaan eikä vastaavasti kutsua meille lapsia kylään, kun koira on kotona. Vapaana juoksevia kissoja Taiga ei voi myös mitenkään ymmärtää. Se räyhää ja huutaa niille  koko pienen egonsa edestä niin parvekkeella kuin lenkillä. Muuten neidit hermot ovat hyvässä kunnossa ja elämä Taigan kanssa on helppoa vuodenajasta riippumatta, edes raketit tai suuret ihmisjoukot eivät saa neitiä hämmentymään. 

Mitä terveydestä tulee mainita tarkemmin niin, Taiga on herkkävatsainen ja oksentelee poikkeuksetta lähes kuukausittain. Terveyden kanssa on ollut myös muitakin pieniä ongelmia ja eläinlääkärissä ollaan juostu aina kohtutulehduksesta vatsaongelmiin asti. Taigalta ei ole löydetty mitään perussairautta, joten arki on pääsääntöisesti huoletonta, lääkkeetöntä sekä mukavaa normaalia elämää. 1 vuotta ja 8 kuukautta1 vuotta ja 7 kuukautta

                                                                           Reilu 1v

8kk
6kk, Ninnin käsittelyn jälkeen

 15 viikkoa