maanantai 22. syyskuuta 2014

Kiire ja hoppu

Viime viikko oli tosi kiireinen koulun ja muiden menojen puolesta. Taigaa en ehtinyt näkemään kunnolla kuin yhtenä päivänä. Olin onnistunut täyttämään kalenterini ehkä liiankin täyteen. Stressihän siitä tuli, kun arkisin kotona ehti olemaan ehkä tunnin kaksi, jos yöunia ei oteta huomioon. Viikonloppu jatkui samalla tavalla. Perjantain joukkueillasta jouduin lähtemään aikaisemmin, sillä Taiga tuli yökylään lauantain erikoisnäyttelyä varten. Ei me kehään menty, vain turisteiksi. Taiga nosti heti lauantai aamusta kierroksia, kun se näki minun pakkaavan vesikippoa, herkkuja ja luun mukaan. Aamulenkillä tuli vastaan kaksi cairninterrieria, jotka rupesivat murisemaan ja haukkumaan nähdessään toisen koiran. Ensimmäistä kertaa ikinä minun kanssa Taiga vastasi urosten rähinään samalla mitalla. Karvat pystyssä ja hampaat irvessä neiti murisi takaisin. Siinä vaiheessa taisin tipahtaa kärryiltä järkytyksen takia. Ehkä osasyynä reaktioon neidin kiihtymyksen taso. Claudia haki yhdeksän aikaan minut ja Taigan kotoa ja auton nokka suunnattiin muutaman mutkan kautta aina kehä kolmoselle ja Turuntien kautta Lohjan kääpiösnautserien erikoisnäyttelyyn.

Kuten, näkyy on tullut opiskeltua. Pöytä näyttää nyt jo hiukan paremmalta, onneksi. 
Jaa, pitäisikö sitä siivota ja katsoa tätäkin vaatepinoa. 
Näyttelypaikalla oltiin suhteellisen ajoissa, musta-hopeissa oli meneillään avoimen luokan urokset. Automatkan Taiga sai matkustaa Rion kanssa takapenkillä ja selkeästi huomasi, että ''vapaana'' matkustaminen ei ole yhtään Taigan juttu. Se roikkui ikkunassa katselemassa ja nosti kierroksia kaikesta mitä se näki. Näyttelypaikalla Taiga sinkoili mihin sattui, heilutti kaikille vieraillekin häntää (meidän taiga heiluttamassa vieraille häntää :o)  ja riuhtoi koirakaverien luokse haistelemaan. Kehän vieressä Taiga pääsi ärähtämään pippuri-suola pennulle, jota Leena esitti (Kennel Nouzer's). Voi että minua hävetti, en osannut aavistaa mitään vastaavaa Taigalta. Myöhemmin kävinkin pyytämässä Leenalta anteeksi ja kysymässä oliko pentu pelästynyt. Osan ajasta Taiga viettikin oamssa mökissään, kun seurasin Rioa ja Claudiaa kehässä. Rio oli ERI SA PU1 VSP, myöhemmin mietittiin, että Rio olisi kyllä ansainnut sen ROPinkin. Toisaalta ROPin saanut narttu oli lopulta BIS1 ja oli ilmeisesti erityisesti tuomarin mieleen. Claudia esitti myös musta-hopean junnunartun Scedir Debra Wingerin, jonka päivän saalis oli viisi pokaalia, kasa ruusukkeita, hieno kukka ja kaksi retkituolia. Kaiken kaikkineen ihan kiva päivä, varsinkin Taigalla näytti olevan ihan hauskaa. Taiga ei ole tosin vähään aikaan päässytkään mukaan tälläisiin tapahtumiin, missä on paljon samanrotuisia koiria ja ihmisiä. Näyttelyissä olisi saanut antaa ilmaiseksi verinäytteen Hannes Lohen tutkimukseen, mutta ei sitten koskaan annettu. Jälkeenpäin ajateltuna vähän harmittaa, arvokasta tietoahan tämä tutkimus kerää koirien silmäsairauksista. Viiden jälkeen oltiin takaisin Keravalla, koirat onnellisesti torkkuivat koko matkan takaisin ihan väsyneinä. Claudia tiputti minut ja Taigan porukoille ja sieltä lähdettiin vielä reilun tunnin metsälenkille. Taiga nukkui onnellisesti koko loppu illan. Tarkoituksenani oli ottaa viikonloppuna paljon kuvia erkkarista ja syksyisestä luonnosta, mutta kotonahan se kamera oli päydällä odottamassa ladattuna ja muistikortti tyhjänä. Tulipa paljon kuvia, muutama kuva kuitenkin kämppäni kaaoksesta, heh ja ruuasta :D

Haa, ehdin käydä viikolla jopa kaupassa hakemassa gluteenittomaan leivontaan ja ruuanlaittoon tarvittavia jauhoja tms. 

Tämä on viime viikon alkupäästä. 5 päivää mutustelin kanatacoja ja nyt viimeiset viisi päivää on tullut syötyä makkarakeittoa, joka tulee kyllä kohta korvista ulos.. 

Ehdin mä jauhelihapiirakankin leipoa tacojen rinnalle, ettei käy liian yksipuoliseksi? Taisin mä tehdä muutaman omenapiirakankin muille, itse en maistanut palastakaan.

Sunnuntaina oli Keravan agilityteam:in kisat Valmetin kentällä Järvenpäässä. Olin ilmoittautunut aamuvuoroon työntekijäksi. Auton saamisen kanssa oli vähän haasteita, joten menin kisapaikalle 1,5 tuntia myöhässä alkuperäisestä ajasta. Kisat olisivat alkaneet työntekijöiden kohdalla siis noin 7.30.
Kisoissa ratkottiin englannin - ja walesinspringerspanielien, kääpiösnautserien, lagotto romagnolojen sekä länsiylämaanterrierien rotumestaruuksia. Sunnuntaina olin kotona vaihteeksi inhimilliseen aikaan, kulutin senkin ajan koulutehtävän väsäämiseen ja lähdin harkkapeliin (sieltäkin myöhästyin alkulämmöstä, huh). Aika rankkaa, illalla kotona jatkoin vielä kouluhommia ja heräsin maanantaiaamuun väsyneenä. Onneksi mentiin vasta kymmeneen, joten sai aamulla nukkua edes hiukan pidempään. Muuten maanantai-illan pyhitin täysin itselleni, tosin minun tilanteessa se tarkoitti tiskaamista, pyykinpesua, siivoamista, seuraavaan ja pitkään aikaan viimeiseen koulupäivään orientoitumista ennen 10 viikon harjoittelun alkamista.

Olkoon seuraava päivitykseni hiukan kuvarikkaampi etenkin Taigan osalta. Hyvää viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti