keskiviikko 28. elokuuta 2013

Agilityä ja verijälki

Maanantaina juostiin taas agilityn merkeissä aurinko porottaen. Ihanaa, kun vielä riittää lämpimiä ja aurinkoisia päiviä. Shortsitkin sai taas kaivaa kaapin syövereistä. Aamuisin on tosin kylmä ja mittari näytti tiistai aamunakin +8, mutta iltapäivällä mittari näytti vastaavasti +21 astetta. Tässä jälleen kerran ratapiirros, mitä touhuttiin. Uutena asiana Taigalle ja mulle oli puomi ja putki erottelu. Puomi tuppasi kyllä koko treenien ajan vetää liikaakin puoleensa, vaikka putketkin on Taigasta tosi kivoja. Tosi asiahan on se, että puomilta vaan saa julmetusti nameja kontaktikohdassa. Myös 3.este eli pussi oli aluksi vähän jännä, mutta rohkeus voitti ja sekin oli Taigasta super kivaa. Muuten tosi kiva rata, ei mitään hirmu vaikeita ohjauskuvioita, vaan sai vähän irrotella suoralla ja harjotella ihan basic juttuja.


Tiistaina Taiga pääsi ensimmäistä kertaa oikealle verijäljelle. Tavarat siihen olin hankkinut aiemmin ja veren ottanut jo aamusta sulamaan pakkasesta. Kävin vetämässä jäljen lähimetsään ja reilun puolen tunnin päästä Taiga pääsi paikalle. Kotona neiti komensi veriämpäriä, mutta jäljellä haju meinasi jopa vähän pelottaa. Rohkeasti neiti lähti jäljelle (vähän hitaasti, mutta varmasti) eikä irrottanut kuonoaan kertaakaan maasta. Jälki loppui Taigan mielestä ihan liian nopeasti ja koira jatkoikin jäljestämistä ''kaadon'' ohi. Kaatona toimi tällä kertaa vähän köyhästi possun saparo, koska en ollut tajunnut hankkia mitään riistaa tai muunlaista luuta siihen. Hyvin näytti tälläinenkin palkinto toimivan. Taigalle palkinnoksi riittäisi varmaan vaan pelkkä jäljestäminen, koska se niin silmin nähden nauttii nenänsä käyttämisestä. Lenkin ja jäljen jälkeen minulla olikin kotona varsin väsynyt ja uupunut koira. Tätä siis myös jatkossa!

Ohjeen katsoin tältä sivustolta, vaikka hirmuisen simppeliähän jäljen tekeminen loppujen lopuksi oli. Eniten aikaa kului sopivan paikan löytämiseen metsästä ja veren sulattamiseen pakkasesta. Touhu vaati ajastani yhden tunnin. Halpa ja nopea tapa viihdyttää ja virkistää koiraa! Lopussa vielä kuvia, mitä tarvikkeita käytin. Narua ja sieni verijäljen vetämiseen, 10 litran ämpäri, verta, vettä, Hurtan y-valjaat sekä 5 metrinen jälkinaru valjaissa kiinni. Taiga tykkäsi narukerästä ehkä vähän liikaakin ja hieno kerä muuttui neidin hampaissa narusotkuksi, jossa oli solmuja vaikka muille jakaa :D.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti