perjantai 16. elokuuta 2013

Keep your head up, nothing lasts forever

Kesä loppuu, lämpimät päivät vähenee, koulut alkaa, lehdet putoilee puusta, päivät lyhenee ja pimenee. Kaikki hyvä loppuu joskus, ikävä kyllä. Merivesi oli kuitenkin vielä eilen noin 20 astetta lämmintä, joten eiköhän nautita vielä kesän rippeistä.

Höystönä muutama agilityn ratapiirros, siitä mitä ollaan touhuiltu treeneissä.

Esteiden suhteet ei ole mittakaavassa :D

 Koko kesä ollaan treenattu jos minkälaisia ohjauskuvioita, joten pari viikkoa sitten aiheena taas välistäveto sekä valssi/persjättö. Taiga osaa paljon enemmän mitä minä. Se seuraa ohjausta tosi tarkasti ja tekee kiltisti kaiken mitä pyytää. Itse olen joutunut skarppaamaan ihan älyttömästi oman ohjaamisen kanssa. Vieläkin tietyt asiat tuntuu hitsin vaikeilta, kuten välistävedot ja omien askelten ja käsien sovittaminen radan rytmiin. Jauhettiin Taigan kanssa treeneissä aika pitkälti 2 ja 3 esteen välistävetoa ja tunnin lopussa meinasi ihan hermot palaa, koska tein koko ajan jotain väärin. Taigakin kyllästyi jo, koska sehän osaa jo ja olisi halunnut jatkaa rataa eteenpäin. Kyllästyminen näkyi siinä, että se ei enää kuunnellut minua, harhaili hajun perässä sekä karkasi lähdöistä. Ohjasin sen lopuksi kuitenkin muutamaan otteeseen putkelle irrottelemaan, joka on Taigan ehdoton lemppari.  Tällä kertaa ei siis päästy estettä 4 pitemmälleja loppu radasta mulla ei ole niin selkeää mielikuvaa, joten laitoin nyt jotain mitä muistelisin siellä olleen. 


rata 12082013

Viime maanantain rata näytti taas vastaavasti tältä. Radalla oli keinu (este 9), jota ei olla treenattu Taigan kanssa lähes ollenkaan. Myös rengas tuotti vaikeuksia ja neiti luikahti aina jostain renkaan väleistä. Se on kyllä hassua, miten Taiga ei ole sitä rengasta tajunnut, vaikka miten ollaan treenattu. Leikittiin ohjaajan kanssa hetken taas rengasleikkia, jossa molemmilla puolilla rengasta on ihminen palkkaamassa ja koira hyppii edes takaisin. Edes rengasleikki ei nyt auttanut Taigaa vaan se paineli onnellisesti jostain väleistä. Jälleen kerran 2 esteen takaakierto aiheutti minulle harmaita hiuksia. Taiga teki ihan oikein jos ohjasin oikein, mutta sähläsin vain jotain omaa. Ilman koiraa kuivaharjoittelussa tiesin tasan tarkkaan mitä teen ja se meni hyvin, mutta Taigan kanssa harpoin ja olin kauhean epäselvä. Tällä kertaa en jäänyt jauhamaan koko tunniksi takaakiertoa vaan jatkettiin eteenpäin. Lopun suora 11&12 esteet Taiga juoksi minun perässä esteiden vierestä, vaikka ohjasin ihan selvästi ja tarkasti esteille. Taiga ei tunne hirmusen hyvin eteen -käskyä, jolla sen voisi lähettää esteille, joten sekin vaikeutti asiaa. Meillä on nähtävästi todella paljon tehtävää vielä. Kuhan työt loppuu niin alan taas käymään vapaatreenivuoroilla harjoittelemassa perusjuttuja. 
Kaikkein vaikeinta koko agilityssä Taigalle on pysyä lähdössä paikallaan. Se karkaa joka kerta, joten tyydyin ottamaan avustajan pitämään koirasta kiinni. Paikallaoloa ollaan paljon harjoiteltu ulkona ja sisällä, mutta muualla kuin agilitykentällä se ei ole ongelma. Kokeilin sivutreenipisteessä paikalla oloa, mutta sielläkään ei mitään ongelmaa. Taigan malttamattomuus ja kärsimättömyys heijastuu sitten vasta radalla, kun on paljon esteitä ja häiriöitä (vierellä treenava toinen ryhmä).

Hallikausi alkaa lokakuussa ja hain jatkavaan ryhmään. Toivottavasti päästään mukaan, jos en niin vapaatreenimaksun voisin maksaa, että edes joskus saataisiin treenailla. Nyt tavoitteina ulkokaudelle kuitenkin seuraavaa:

-OMAN OHJAAMISEN PARANTAMINEN!!! 
-renkaan vahvistaminen
-vanhempien ohjauskuvioiden mieleen palauttaminen koiralle (takaakierto, valssit, takaaleikkaus, eteen-käsky)
-Taigan paikka-käskyn hiominen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti