sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Arjen höpötystä

Taiga on ollut muutaman päivän vähän allapäin. Lämmin ilma ja paksu turkki eivät ole helpottaneet ulkoiluakaan, sillä jo muutaman sadan metrin jälkeen Taiga on läähättänyt ja pyrkinyt ruohikolle varjoisiin paikkoihin makaamaan. Kuumimpana aikana keskipäivällä ei lenkkeillä pitkästi vaan Taiga saa olla pihalla narussa ja iltalenkit olen myös siirtänyt tietoisesti myöhempään. Mielestäni on aika hassua, että jo toukokuussa neiti tuppaa läkähtymään eikä elohopea ole vielä kirinyt edes 30 asteeseen, kuten ensimmäisenä kesänä Taigan tullessa meille. Onneksi vedessä kahlaaminen, keppien hakeminen ja uiminen kuuluu Taigan kesätouhuihin, joista se pitää. Etenkin kahlailu rannassa ja keppien hakeminen läheltä on Taigasta hauskaa, etenkin jos kyse on hiekkarannasta, jolloin uimisen jälkeen voi ottaa hiekkakylvyn. Kuinka hauskaa!

Leikkauksesta on nyt reilu kolme viikkoa. Haava on parantunut hyvin ja keskeltä leikkauskohta onkin jo lähes huomaamaton. Haavan päät ovat vielä vähän turvoksissa ja niistä lähtee kuollutta ihoa irti. Taiga on  alkanut nyt nuolemaan toista haavan päätä ja se on punoittanut hiukan, mutta näyttää sen verran hyvältä vielä etten huolestu. Lisäksi Taiga on oksennellut nyt kolmena päivänä peräkkäin aamuisin. Toissapäivänä se oksensi heti ruun jälkeen kaiken ulos, eilen aamulla heti herättyään muutaman kerran valkoista vaahtoa sekä tänään kerran. Oksentelu on ollut Taigan lähes viikottaisena riesana jo ihan pikku pennusta asti. Mitään erityistä syytä siihen ei ole vielä löydetty, eikä mitään tietty ruoka näytä sitä aiheuttavan. Maksan toiminta varmistettiin syksyllä normaaliksi ja muutenkin koira on ollut suhteellisen terve. Toivottavasti saisimme oksentelun loppumaan jollain konstilla, koska se vie huomattavasti koiran voimavaroja sekä aiheuttaa väsymystä ja mielialan laskua. Muuten meille kuuluu ihan hyvää. Ollaan oltu kotosalla, lenkkeilty ja leikitty. Agilityn aloitamme kahden viikon päästä, joten sitä varten kohotamme hiljaa Taigan kuntoa ja palautamme mieleen harjoituksia.


Seuraavan kerran minut ja Taigan voi pongata Porvoosta käppänien erikoisnäyttelystä pyörimästä Anu kasvattajan ja Ninnin luota kesäkuussa. =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti