perjantai 12. lokakuuta 2012

WUHUU

En malttanut mieltäni, vaan mun oli ihan pakko tulla tännekin vähän hehkuttamaan meidän 'suurta' edistystä lasten kanssa! Satuin Taigan kanssa tässä toissapäivänä kulkemaan koulun ohi, kun ala-asteikäiset pääsivät sieltä. Ulkona lapsien ohittelu sujuu ilman ongelmia, samoin äänet ja juoksevat lapset on ihan okei.

Tällä kertaa meidän kohdalle pysähtyi ehkä 7-8 vuotias tyttö, joka halusi silittää Taigaa. Kerroin tytölle, että Taiga pelkää lapsia, kun se säikäytettiin pienenä. Tyttö ei hetkahtanut, vaan meni kyykkyyn ja käänsi katseensa pois koirasta. Taiga oli vähän hämmentynyt, se katsoi minua jalkojeni takana ja sitten tyttöä. Uteliaisuus kuitenkin voitti ja meidän neiti uskaltautui nuuskimaan tytön kättä. Annoin tytölle herkkuja taskustani ja Taiga urhoollisesti söi ne ja vielä tämän päätteeksi antoi tytölle tassua pyytääkseen lisää. Tilanne päättyi lopuksi siihen, että Taiga seisoskeli paikallaan ja antoi tytön silitellä sitä kaulalta ja niskasta. Taiga oli hiukan epävarma, mutta kuitenkin utelias. Tytön lähdettyä Taiga sai huimat kehut ja riehumisleikkiä siinä keskellä kävelytietä. Voi tätä onnistumisen tunnetta, uskomatonta!

Pitää kuitenkin muistaa, että tämä oli yksittäinen tapaus, jotta pettymiksiltä vältyttäisiin jatkossa. Lapsikin olin niin rauhallinen ja käyttäytyi juuri sopivasti. Ja toisaalta oltiin Taigan kanssa tulossa juuri reilun tunnin lenkiltä, että taisi koirakin olla vähän väsynyt. Jatkossa tunnin lenkin jälkeen menemme aina kun pääsemme ala-asteen likeelle odottamaan lapsien pääsyä koulusta. Taskut täynnä herkkuja lapsille, jotka saavat syöttää niitä Taigalle. En kuitenkaan vielä anna lasten koskettaa Taigaa, jos se ei itse hakeudu silitettäväksi.

Äidin miesystävän lapsenlapsi tulee alkuviikosta yökylään. Taiga viedään kaikkien mukavuuden takia hoitoon Rion ja Sandyn luokse. Siihen pisteeseen pääseminen, että Taiga sietäisi lapsia sen omassa kodissa on vielä pitkä matka. Hiljaa hyvää tulee, kuten on huomattu.

Hauskaa viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti