sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Viikonloppu tiivistettynä

Takana 770 kilometriä ja kaksi koiranäyttelyä. Päivitinkin jo näyttelyt sivuille uusimmat arvostelut. Lauantainen Turun kv näyttelyssä Taiga oli Nuk2 ja eri. Tuomari John Constantine käytti lähes koko skaalaa arvioidessaan. Paljon keltaista eli hyvää. Luultavasti amerikkalainen tuomari on tottunut näkemään ja arvioimaan pikkaisen erityyppisiä koiria, kun tässä näyttelyssä oli tarjolla. Hieno suoritus kuitenkin meidän pikkuiselta tuo erinomainen juuri tuomarin tiukkaan linjaan ja muihin koiriin verrattuna.

Sunnuntaina vuorossa erikoisnäyttely ja tuomarina Wyoma Clouss. Saaliina Nuk2 Eh. Ei taaskaan SAta, mutta ei me nyt siitä masennuta. Tänäänkin tuomari oli tiukka ja en siinä touhun keskellä nähnyt koko mustahopeiden joukossa vilahtavan kuin muutaman erinomaisen.
Yöt vietettiin Köyliössä ja lenkkeiltiin koiran kanssa Pyhäjärven maisemissa. Taiga pääsi myös tutustumaan metsästäjien kaatamaan peuran nahkaan ja jalkaan. Vahva haju pelotti neitiä ja nahkat kierrettiin hyvältä etäisyydeltä. Irtonaisen sorkan kanssa tehtiin enemmän tuttavuutta, mutta sitäkään ei uskallettu kuin haistaa.

   
Pelottava irtosorkka

               


                                                       Mökin rannasta syksyisiä tunnelmia.Tuliaisiksi näyttelypaikasta kotiin ostettiin Taigalle kolme uutta lelua, kun neiti tuppaa hajottamaan niitä kiitettävään tahtiin.

Voi olla hyvinkin mahdollista, että nämä jäävät Taigan viimeisiksi näyttelyiksi? Jos ei vikoiksi niin ainakin taukoa tulee väliin reilusti. .Taiga ei erityisesti nauti näyttelyistä, peseminen ja föönaus on ällöä, ja seisottaminen on tylsää. Näyttelyt kuluvat kuitenkin pääasiassa hyvin mielin ja reippaalla asenteeella. Agilityyn  ei voi edes verrata, joten se olkoon meidän pitkäaikainen ja pysyvä harrastus toistaiseksi.

Minun silmissäni Taiga on kuitenkin aina kaunein ja ihanin koira maan päällä. Ei se tarvitse, enkä myös minä tarvitse erilaisia titteleitä pönkittämään itsetuntoa. Kasvattajien on tietenkin hyvä saada kasvateistaan infoa myöhempiä jalostussuunnitelmia ja omaa kasvatustyötään ajatellen. Eiköhän se ole jo hyvin, kun Taigasta
on jo 7 näyttelyn verran jonkinlaista näyttöä ja arviointia monenlaisilta tuomareilta?

Nyt väsyneet matkalaiset kiittää ja kuittaa.
Ensi kerralla luvassa jotain enemmän informatiivistä liittyen koirien kastrointiin/sterilisaatioon

1 kommentti:

  1. Hyvä Taiga ja Maiju! Otatte ja katsotte, jos joskus tulevaisuudessa näyttelyt innostavat. Kuten sanoit: näyttöä on jo kivasti eikä ainakaan tämä kasvi vaadi enempää. Toisaalta Taiga on vielä nuori, voimaa ja liikkeiden vakautta tulee lisää. Nyt nautitte elämästä - ja vähänkös ilahduin, kun luin tuon edellisen lapsi-päivityksen.
    anu

    VastaaPoista