torstai 30. elokuuta 2012

Vähän Pariisista

4 päivää ja 3 yötä lämpimässä ja turistien valtaamassa Pariisissa. Osa nähtävyyksistä oli pettymyksiä, mutta hienojakin hetkiä riitti. Ilma suosi matkailijaa, vaikka muutamalta sadekuuroltakaan ei voitu välttyä. Paljon kävelyä, kuvia, croisantteja ja nautiskelua Seinen rannalla. Aikaa jäi myös shoppailulle tosin keskihintaisia/opiskelijan kukkarolle sopivia kauppoja oli vaikea löytää varsinkaan keskustan läheisyydestä. Keskustaa kansoitti pääsääntöisesti tunnetut merkkiliikkeet, kuten Dior, Chanel & Louis Vuitton. Muuten keskusta oli täynnä toinen toistaan samanlaisia 'turistikrääsä' kojuja postikortteineen. Itsekin sorruin ostamaan pienen Eiffel-torni magneetin ja muutaman postikortin.

Muutama vinkki Pariisiin aikoville 

1. Suosittelen lämpimästi lukemaan etukäteen muutaman matkaoppaan. Itse kannoin mukanani yhtä kirjaa missä oli esitelty tarkasti nähtävyyksien aukioloaikoja, hintoja ja vinkkejä jonojen välttämiseksi.


Pariisista saa hotelleista ja esim. kioskeista karttoja, joita kannattaa hyödyntää ellei halua vaellella pitkin päivää etsien jotain pieniä katuja tai erikoisempia liikkeitä. 


 2. Ota etukäteen selvää nähtävyyksistä. Näistä mainittakaan Eiffel-torni, johon on turistikausina noin 2-3 tunnin jono 3.tasanteelle. Jonot voi välttää varaamalla etukäteen http://www.tour-eiffel.fr/ sivuilta liput.

3. Jos käynti Louvre museossa kiinnostaa kannattaa etukäteen harkita mitä haluaa ehdottomasti nähdä. Jossain matkaoppaassa oli laskettu, että jos katsoo jokaista taulua 2 sekunttia kestää museon kiertäminen noin 15 vuotta? Myös Louvreen saa ostettua ennakkoon lippuja ja jonon voi välttää kiertämällä hiljaisimmille sisäänkäynneille museon sivuun.

4. Kannattaa myös huomioida, että alle 25 vuotiaat EU:n kansalaiset pääsevät useimpiin nähtävyyksiin halvemmalla tai jopa ilmaiseksi. Sitä varten kannattaa kuljettaa passia mukana!

5. Ota mukaan paljon kärsivällisyyttä, iloinen mieli ja varaudu yllätyksiin.

Tässä vielä muutama tuliainen, joita toin pääsääntöisesti omaan käyttöön. Ostin myös koululaukun ja yöpaidan, jotka ei nyt sattunut kuvaan mukaan.

              

Myös Taiga osoitti mieltä kotiin jäämisestä ja tuhosi huoneestani kirjaston Pariisi opuksen. Kiitos siitä. Ei siinä muu auttanut, kun ostaa kirjastoon uusi kirja. Repaleisen kirjan sain pitää itse.


Seine illalla. Toiseksi viimeisenä iltana ostettii liput batobussiin ja risteiltiin seinellä välillä pysähtyen kävelemään ja katselemaan nähtävyyksiä.

1 kommentti:

  1. Tenhon blogista löytyy sulle tuollainen tunnustus: http://kaasnatenho.blogspot.fi/2012/09/tunnustuksia-ja-kuulumisia.html :)

    VastaaPoista