keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Taas eläinlääkäriin

Noin kaksi viikkoa sitten saimme eläinlääkäriltä lausunnon kennelyskästä ja siihen ohelle antibiootit viikoksi ehkäisemään oheistauteja. Taiga vaikutti kuurin ja muutaman viikon levon jälkeen parina päivänä tosi pirteältä ja hyväkuntoiselta, kunnes yskiminen alkoi taas. Tällä kertaa yskiminen oli paljon vahvemman kuuloista ja yskähdyskohtauksia tuli usein. Viime viikonlopun kynnyksellä päivän ruoka ei maistunut neidille ja seuraavana yönä Taiga oksensikin neljä kertaa. Koira oli yön jäljiltä väsynyt, apea ja levoton. Lauantaina ruoka maistui normaalisti, mutta heti sunnuntai aamulla Taiga oksensi vielä kaksi kertaa. Oksentelu teki minut levottamaksi, koska en voinut auttaa Taigaa millään tavalla.
Lisäksi vielä pentu, jonka kuuluisi saada riehua nätissä syysilmassa ulkona, makoilee turhautuneena sisällä ja keksii omistajan iloksi paljon ''hauskoja'' tapoja viihdyttää itseään.Viikonlopusta selvittyämme saimme eläinlääkäriajan heti maanantai iltäpäivälle. Eläinlääkäri oli tullut Taigalle jo niin tutuksi, että pelkän pihapiirin ja klinikalle johtavan oven näkeminen sai Taigan tärisemään kauttaaltaan. Eläinlääkärin oli jopa vaikea kuulla koiran hengitysääniä koiran täristessä. Sen sijaan Taiga oli jälleen suorastaan mallioppilas verikokeen otossa ja sai jälleen kiitosta siitä (olihan tämä jo kolmas kerta). Hengitysäänet oli vahvistuneet ja imusolmukkeet olivat turvonneet todella suuriksi. Verikokeen tulehdusarvo ei ollut koholla, mutta jokin tätä pientä otusta silti vaivasi. Taiga oli ilmeisesti saanut oheistautina jonkin bakteeritulehduksen kennelyskän lisäksi. Meille kaikille ei ihan selvinnyt, mikä Taigaa vaivasi, mutta luotan eläinlääkärin monen vuoden kokemukseen. Siispä koiralle määrättiin vahvaa antibioottia annettavaksi kerran päivässä seitsemän päivän ajan ja lisää lepoa.


Jatkossakin ainakin kahden viikon verran lenkimme pysyy lyhyinä ja tylsinä. Taiga on kuitenkin ihanin potilas, mitä voin vaan kuvitella. Lääkkeet syödään nätisti, ruoka maistuu ja leikkiäkin jaksaisi, jos joku suostuisi vähän leikkimään. Häntä pystyssä aina valmiina toimimaan, vaikka vähän väsyttää.Yhä ihmisläheisempänä Taiga nukkuu yöt kainalossa, päiväunia sylissä, istuusohvalla vieressä rapsuteltavana ja kerjää huomiota.

1 kommentti: