keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Huonoa tuuria?

Tänään vuorossa oli jälleen eläinlääkärireissu. Edellisestä eläinlääkäristä ja antibioottikuurista oli ehtinyt kulua vain kuukausi, kun jo uusi kuuri saatiin mukaan. Diagnoosina kuukausi sitten jonkinsortin kohtutulehdus (ei onneksi Vielä märkäkohtua). Tulehduksella on suuri vaara uusiutua seuraavien juoksujen jälkeen, joka johtaisi silloin koiran sterilisointiin. Päivä kerrallaan ja toivotaan parasta.

Tänpäiväisen käynnin syy on jo kolme päivää jatkunut yskiminen ja koiran väsymys. E.lääkärissä Taigalta otettiin verikoe ja kuunneltiin keuhkot. Mitään vakavampaa kuin yskiminen ja imusolmukkeiden turvotusta ei ollut havaittavissa. Diagnoosina kuitenkin lievä kennelyskä, joka onneksi huomattiin ajoissa. Helpotus ja huokaus virus ei ollut ehtinyt vielä levitä keuhkoihin, jonka seurauksena koira voisi saada keuhkokuumeen.  Hoidoksi saatiin viikon antibioottikuuri estämään bakteerien muodostumista ja näin ollen pahentamasta koiran tilaa. Lisäksi Taiga on ainakin kahden viikon näyttelykiellossa sekä ''sairauslomalla'', joka tarkoittaa vain pieniä lenkkejä hihnassa. Kaikkea fyysistä rasitusta tulee välttää: ei irtioloa, riehumista, koirapuistoilua tai edes muiden koirien tapaamista,ettei tauti pääse tarttumaan koirasta toiseen.

Suoraan eläinlääkäristä ajoimme eläinkaupan kautta ja ostimme Taigalle hienot punaiset hurtan y-malli valjaat e.lääkärin ehdotuksesta (valjaat eivät aiheuta niin paljon painetta keuhkoputken seudulle kuin panta jos koira vetää tms.).
Eläinkaupasta lähti mukaan myös iso naudan nilkka sekä naudan jalasta jänne purtavaksi.

Näistä kahdesta lepoviikosta voi tulla haastavia. Taiga tuskin ymmärtää, miksei pääse puistoon muiden kavereiden kanssa riehumaan tai miksi lenkit lyhenee rauhallisiksi käppäilyiksi lähiseudulla. Tosin viikon antibioottikuuri tekee kokemuksesta Taigan väsyneeksi ja raukeaksi.

Taigalle pikaisia paranemisia (ja omistajalle hyviä hermoja)!

Tässä vielä linkki jos jotakuta kiinnostaa http://www.kennelyska.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti