tiistai 27. toukokuuta 2014

Kesälomaaa!

Harjoitteluni saapui päätökseen viime torstaina ja virallisesti lomani alkoi eilen maanantaina. Pidän lomaa ensimmäistä kertaa yli kahteen vuoteen kokonaiset kaksi viikkoa, ennen kuin uurastan koko loppukesän vuoropäiväkodissa kotini lähellä. Heti perjantaina kylään tuli mitä odetuin ja ihana flunssa, jota olenkin potenut viikonlopun yli ilman minkäänlaista merkkiä lopusta. Tosin vastahan se alkoi. Taiga on viettänyt aikaansa Kalevan kodissa ja nauttinut lämpimistä keleistä pihalla tollottaen ja sisällä ilmastoinnin viileydessä. Sunnuntaina Taiga oli niin läkähdyksissä hoitopaikasta hakiessa, että se näytti ihan huolestuttavalta. Nopeasti neiti tokeni, kun pääsi viileään mökkiinsä kotona sisälle. Pitkin Suomea on saanut kuulla järvivesien lämpötilojen huitelevan jo lähellä +20 astetta ja vielä tähän aikaan kesästä!! Tarkistin myös meidän lähijärven tilanteen, missä olen käyttänyt koiraa uimassa joka kesä: vedenlämpötila 17-19 asteen tienoilla eikä levää näkyvissä, täydellistä! Tosin se hellekin loppui ja saatiin seuraksemme sadetta ja +10 astetta ainakin loppuviikoksi. Toisaalta ihan hyvä niin sillä luonto saa vettä ja siitepölyallergikot saavat hetken hengähdystuokion jatkuvasti ja runsaastakin siitepölymäärästä. 



Koiranäyttelyssäkin ehdin piipahtaa lauantaina kun sellainen siunaantui Järvenpäähän meidän agilitykentälle. Taiga jäi kotiin, koska jo aamu kahdeksalta mitttari näytti reilusti yli 20 astetta. Isolla varjostamattomalla hiekkakentällä aruingon paahde oli petollinen ja samalla armoton. Tuomari oli tarkka ja arvostelut kestivät suhteellisen kauan. Pääsin myös kentän laidalla roikkumaan muutaman käppänän hihnanjatkoksi. 
Olen tehnyt myös (minulle) ison ruokavaliomuutoksen ja fiilis sen suhteen on todella hyvä ja olokin kevyempi. Olen jättänyt suurimman osan vehnäjauhoista pois. En syö nykyisin ollenkaan pastaa, spagettia tai vaaleata leipää. Niin tarkka en ole, etten voisi syödä tuotteita jossa on vähän venhäjauhoja, kuten ruisleipää. Syön paljon nykyään erilaisia saalaatteja, hedelmiä ja vihanneksia. Viikottain valmistan myös erilaisia smoothieita/pirtelöitä tai vastaavasti marja - tai hedelmärahkoja. Opiskelijabudjettihan on aika rajallinen, joten erilaiset keitot kuuluvat vahvasti joka viikkoon. Etenkin kasvissosekeittoa tulee tehtyä tosi paljon, kun se vaan on niin hyvää! Bataatti on myös uudempi tuttavuus, jota käytän ihan perunamuussista aina lohkoperunoihin. Vähän todistusaineistoa kuvien viime viikoilta. Namnam. Tänään vuorossa vaihteeksi perunoita, salaattia sekä tomaattista jauhelihakastiketta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti