sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Koko perheen röllykkä

Taiga näyttää varsin paksulta ja isolta tällä hetkellä. Eilen ajeltiin peräpeilin karvat, kun olivat kasvaneet jo turhan pitkiksi. Vähän otin ohessa myös korvien sisäpuolta sekä nypin pinsetein korvakäytävän karvat. Taiga pääsi myös pesuun kuralenkin jälkeen. Varsinainen hoitopäivä siis. Tänään leikkaan vielä neidin kynnet ja pesen parran. Agilityssäkin ehdittiin aamulla piipahtaa ja tehtiin näin jouluajan kunniaksi kaikkia Taigan lempijuttuja ja riehuttiin hulluna lelujen kanssa. Hirmuisesti Taiga on taas kehittynyt eteenpäin, tänään pää oli hyvin mukana ja intoa riitti vaikka muille jakaa.

Ja ainiin tässä mun löydöt messarista! Todennäköisesti tämä ruoka menee ihan herkuiksi, vaikka vähän houkuttaisi kokeilla ruokaa jokapäiväisessä käytössä. Kaupassa 1,5 kilon pussilla on hintaa noin 11-17e, mutta nämä lähtivät 3 euron hintaan kappale. Lisäksi mukaan tarttui 8 euron hintainen perusruokasäkki 3kg, mikä kaupassa maksaa sen 15-17 euroa. Olisin ostanut 25 kg säkin (35e), jos vain olisin saanut sen raahattua kotiin asti yksin :D. Ilmaisherkkuja ja makupaloja kertyi monta pussia, onpahan nyt ainakin erilaisia ja kokoisia nameja koko vuodeksi. Tällainen vinku lähti entisen tilalle agilitykäyttöön myös halvalla. Muuten Taigan joululahjat jää tähän. Neiti on saanut vuoden mittaan niin paljon kaikkea, että nyt tyydyin paketoimaan löyhään pakettiin yhden possunkorvan aattoiltaa varten. Tosin vielä yksi hankinta hoidetaan joulun jälkeen Peten koiratarvikkeelta, sillä minulla on sinne 20 euron alennuskuponki, jolla olisi tarkoitus ostaa Pomppa-takki!Taiga on ollut varsin innokas joulupukin apulainen. Uskollisesti se nuohoaa lattia muutaman kerran päivässä ja auttaa parhaansa mukaan paketoimaan lahjoja. Lahjapaperirullat ovat varsin kiinnostavia kapineita, joita on kiva riepottaa ja syödä, eikös?

Kamera on viimeksi kulkenut matkassa pari viikkoa sitten. Pimeys ja sateinen sää on saanut koko poppoon ihan masentuneiksi. Viimeisestä lumettomasta joulusta on muutama vuosi. Olisi edes hiukan pakkasta, jotta säästyisin koiran kinttukarvojen pesemiseltä neljä kertaa päivässä. Autoilijan näkövinkkelistä sää on taas ollut aivan kauhea. Välillä on niin liukas, että hyvä kun omasta pihasta pääsee pois saati sitten kävellen pysyy pystyssä. Toisinaan taas vettä sataa kaatamalla ja ikkunoista ei meinaa nähdä mitään. Pimeys ja harmaus sekoittavat soppaa vielä vähän lisää. Mutta eihän me masennuta. Eilen vedettiin vesisateessa metsäjälkeä ja huomenna vuorossa verijälki. Metsäjälki oli entistä vaikeampi ja nyt selkeästi huomasi, että Taiga tarvitsi kaikki keskittymiskeinonsa jäljestämiseen. Hienosti se kuitenkin meni pienen hapuilun jälkeen.

Ei meillä muuta, paljon ruokaa ja hyvää seuraa tiedossa! Taiga ja Maiju toivottelevat hyvää joulua kaikille! Erityisesti terveiset menee Anu-kasvattajalle sekä sisaruksille Davidille, Hennille, Demille ja Desille <32 kommenttia: