sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Lopu sade lopu!

Vettä sataa joka hitsin päivä, ei oo totta. Me täällä Taigan kanssa tanssitaan sateen loppumisen tanssia, jos siitä olisi jotain hyötyä. Into metsälle on kova ja veri kuumottaa alakerran pakastimessa, mutta ainainen sade ei innosta jäljen tekoon, vaikka enhän minä sokerista sentään ole. Neidin karkureissut on vähentyneet, tosin sadesäällä ei olla kauheasti lenkkeilty metsissä. Pimeäkin yllättää niin nopeasti. Agility on edelleen joka sunnuntai kello 9. Hetken antauduin jo miettimään omaa hulluuttani, mutta treenien jälkeinen fiilis oli jotain niin sanoin kuvailematonta, joten uskollisesti nousen jatkossakin puoli kahdeksan ylös joka sunnuntai. 

Tässä sunnuntain pieni ratapätkä. Halli oli jaettu kahteen osaan, josta toisessa tehtiin vain ja ainoastaan kontakteja (erotettu välilevyillä). Toisessa keskityttiin ohjauskuvioihin ja irtoamiseen jokaisen koiran kanssa hiukan erilailla. Neliön muodossa olevilla hypyillä voi työstää monia ohjauskuvioita. Meillä tänään valssia ja takaa-kiertoja. Taiga hyppäsi myös ensimmäistä kertaa pituutta ja se meni tosi hyvin. Pituushan ei ole minikoiralle este tai mikään, sillä sen maksimimitta on 50cm. Rengas ei tuottanut ongelmia ja Taiga kiisi tuhat lasissa koko radan. Ohjaaja mokaili ja juoksi perässä, kun oli paljon hitaampi kuin neiti itse. 
rataa 03112013
Taigan jalkakarvat saivat tänään kyytiä. Samalla tuli leikattua kynnet sekä putsattua korvakäytävät. Nyt on vähänlaisesti jalkakarvoja, joten koko neidin olemus on hauska. Turkki kasvaa hyvää vauhtia ja sitä on tarkoitus pitkittää niin pitkälle kun pystyn. 

4 kommenttia:

 1. Minä olen myös miettinyt omaa hulluuttani, kun meillä on vakiovuoro kerran viikossa klo 22-23 hallilla omatoimitreenejä varten. :D

  Nypitkö vai leikkasitko jalkakarvat? Santtu oli myös melko mielenkiintoisen näköinen alkuvuodesta, kun nypin siltä melkein kaikki pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti vielä tuosta jäljestä kysäistä, että missä olet sen tekemisen aloittanut vai oletko aina itsekseni tehnyt? Haluaisin nimittäin myös kokeilla joskus Santun kanssa, jos se vaikka olisi harrastus sitä varten. :D

   Poista
  2. Nypin ensin jaloista mustaa pois ja lopuksi viimeistelin saksilla. Taigalla toi valkoinen jaloissa on ihan sellasta höttöä, että se ei oikee nyppimällä lähde :D. Jossain vaiheessa tulee kuvia aikaansaannoksesta. Oon ite alottanut jäljen tekemisen lähimetsissä vähän syrjemmissä paikoissa. Netissä on tosi paljon hyviä ohjeita siihen (tätä käytin http://poltsi.fi/Liisa/artikkelit/verijalki.html). Taigan kanssa aloitin ensin makkarajäljellä, jossa ihminen tekee sen jäljen tallomalla ja jättäen ruokaa maahan. Neiti on osattautunut hirmuiseksi nenänkäyttäjäksi, joten siirryin aika nopeasti vereen. Ja tietenkin eri koirakerhoilla on yhteisiä jälkiryhmiä, jonne voi päästä mukaan.

   Poista
  3. Aa, aivan. :D Santulla tosiaan on jalkakarvat karkeahkot ja helposti pystyy nyppimään. Pisimmät sojottavatkin aina rumasti, niin ne on vähän pakko nyppäistäkin veks. Otolla taas kaikki jalkakarvat ovat ihan höttöä, joten sen kinttuja ei tarvitse miettiä ollenkaan nyppivänsä. Tuosta makkarajäljestä olenkin lukenut ja ajatellut sillä aloittavani. Kiitos tuosta linkistä myös.

   Poista