maanantai 7. lokakuuta 2013

Tuulos 6.10

Taiga Tuuloksessa EH. Harmitti jälleen, mutta onhan toi jo parannusta meidän edelliseen H putkeen. Taiga jää nyt osa-aikaeläkkeelle näyttelyistä. Nyt tarkoituksena keskittyä agilityyn ja jälkeen, joista kumpikin osapuoli tykkää. 

Minulla ei ollut taas yhtään hauskaa kehän laidalla. Harmittaa liikaa ja on vähän surkeata lopettaa tämä meidän näyttelyura huonoihin fiiliksiin. En nyt sano, että meitä ei koskaan missään nähtäisi, mutta näin toistaiseksi. Lisäksi näyttelyhommassa kiroan niitä aikaisia aamuherätyksiä, kun koira pitää pestä ja kuivata. Olen varsin tietoinen kyllä siitä, että olen hankkinut ns. turkkirodun, joka vaatii aikaa. Näyttelyt ei vaan tunnu sopivan minulle. Ymmärrän myös sitä puolta, että ihmiset haluavat saada mielipiteitä ja näyttöä koirasta. Siinä olen samaa mieltä, että jokaisen rotukoiran olisi hyvä käydä muutamissa näyttelyissä, jotta saataisiin tarpeeksi näyttöä esimerkiksi jonkun tietyn uroksen/nartun jälkeläisistä. Tämä tieto on varmasti kasvattajille erittäin tärkeää heidän jalostustyössään. Taigasta näyttöä on kertynyt jo jonkinverran, eikä neitiä itseään käytetä jalostukseen. Taigan virheet/pienet epäkohdat on kaikilla tutuilla tiedossa. En myös jää yhtään harmittelemaan sitä rahanmenoa, mitä tuleviin näyttelyihin olisi mennyt. On nimittäin aika hilpeän kallis harrastus nämä näyttelyt verrattuna esimerkiksi agilityyn. 

Eilisessä päivässä oli myös pieniä ilon aiheita, sillä Beris Salty Xino ''Rio'' sai viimeisen sertinsä ensi yrittämällä ja valioitui. Lisäksi musta-hopeiden sertin menivät  tutuille koirille. Proceller Kick Some Ass ''Rambo'' oli PU1, SERT, ROP ja valioitui.  Lisäksi narttujen sertin nappasi Morgensilber Go and Shine ''Wimma''. Onnittelut kahdelle uudelle valiolle ja Wimmalle sertistä. 

Tässä Taigan arvostelu: 
Keskikokoinen hyväntyyppinen narttu. Narttumainen pää, joka saisi olla vähän pidempi ja kallo-osa kapeampi. Hyvä hännän kiinnitys. Hyvä eturinta. Hyvä karvanlaatu ja hyvät värimerkit. Liikkuu reippaasti, ahtaasti takaa, löysästi edestä. Kevyet korvat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti