perjantai 28. kesäkuuta 2013

Mä uhoon, mä ärisen, mä haukun, mä oon snautseri


Huhuhu onpa ollut helteitä, ihanaa!! Taiga sen sijaan kärsii kuumuudesta huomattavasti. Asiaa ei auta myöskään neidin pitkä ja paksu karva. Karvasta  puheen ollen olen arvioinut nyppimisajankohdat taas erittäin huonosti näyttelyitä ajatellen. Taiga on viimeksi nypitty ja siistytty tammi-helmikuun vaihteessa, joten turkilla on nyt ikää noin 5 kuukautta ja se lähtisi nyppimällä irti jopa heti. Jopa vaikeammat paikat kuten takajalkojen ja pehvan karva lähtee niin helposti, että itkettää :D. Käytännössä tämä meinaa sitä, että Taiga ei tule olemaan näyttelykarvassa messariin asti jos joudun sen nyt nyppimään. Yksi vaihtoehto olisi kuitenkin rullaus, jos sen pystyisi Taigalla aloittamaan. Hiukan jännittää myös se, että millainen turkki neidille kasvaa sterilisaation jälkeen, sillä kasvattaja osasi kertoa, että jollain koirilla turkki on mennyt huonommaksi ja pohjavillaa tullut tuplaten lisää. Sormet ristissä siis kuljetaan, ei niinkään näyttelyiden takia vaan ihan normaalin arkielämänkin vuoksi. Karkea ja hyvä karvahan on helpompi hoitaa ja pitää puhtaana. Näyttelyitä vilkasin sen verran, että Taiga saattaisi ehtiä kolmeen näyttelyyn syksymmällä jos karvat kiskotaan irti. Näitä oli Vantaan KV 7.-8.9, Porvoo KV 14.-15.9 sekä Lahti 26.-27.10. Saa nähdä miten meidän käy, kun ehdin  tavata ja jutella Ninnin kanssa paremmin. Sunnuntaina olen menossa pyörähtämään Tuusulan KV nnäyttelyssä koiratta seuraamassa käppänäkehiä, ehkä Ninnikin sattuu olemaan paikalla? =)


Porukat lähtivätviikonlopuksi taas mökille. Tällä kertaa Taiga pääsee mukaan. Sunnuntaina meille tulee kolmeksi päiväksi hoitoon Pekan 3-vuotias lapsenlapsi, joten Taiga majoittuu jossain muualla kyseisen ajan.  Siitäkin asiasta meinaa tulla stressi, koska hoitopaikkoja, jossa neiti voisi olla useamman yön on vähän. Kasvattaja Anu veneilee parhaillaan ja ainakin seuraavat kaksi viikkoa merellä. Mummini ei pysty hoitamaan tai etenkään lenkittämään kolmea päivää Taigaa, joten mummola ei tule edes kuuloonkaan. Joitain kavereita olisi, mutta heidän vaivaaminen tuntuu oudolta, koska Taiga ei ole viettänyt öitään muualla kuin kotona, Anulla tai Claudialla. Taas sitä huomaa, että kuinka paljon yhdestä ennen pienestä ongelmasta on tullut lähes viikottainen ongelma ja stressin aiheuttaja. Lisäksi oma kädettömyys ja taitamattomuus korostuu entisestään. Minä en oikeasti tiedä mitä tälle asialle pitäisi tehdä tai miten saisin Taigan rennommaksi edes aikuisvieraiden käydessä.
Taiga kiihtyi äitini 50v. juhlissa aivan liikaa. Etenkin yhden vieraan mukana tullut koira Taiga reviirilla sai neidin raivon valtaan. Siskoni sattui seisomaan koiran lähellä kun annoimme koirien haistella toisiaan ja Taigahan yritti parhaansa mukaan hyökätä pikku bichon friseen kimppuun. Salla otti koiran pois ja Taiga kiihdyksissään murisi ja haukkui Sallalle, joka päätyi siihen, että Taiga puraisi Sallaa. Neidillä oli kierroksia tuhat ja sata, mutta jo hetken kuluttua se alistui Sallalle ja rauhottui. Olemme nyt perheen kesken harkinneet kuitenkin vakavasti koirakouluttajan palkkaamista, koska kukaan perheestä ei osaa tehdä Taigan käytökselle mitään. Jotain ideoita ehkä olisi, mutta pelkään pahentavani koiran käytöstä tai jotain muuta. Suurimpana ongelmana on nyt kiihtyminen, ääretön mustasukkaisuus, kodin vahtiminen, aikuisten ja lasten kanssa käyttäytyminen, etenkin kun meille tulee vieraita. Suunnitelmissa olisi totuttaa ensimmäisenä Taiga ovikellon ääneen, siten että kierrokset eivät pääse nousemaan. Sen pystyn tekemään itse naksuttimen ja herkkujen avulla. Myöhemmin siihen voi lisätä minun ja Sallan kavereita (jotka suostuvat :D), jotka voisivat auttaa meitä ovitreeneissä.


                                        
                                                                                                                                          


Viimeisenä maanantain treenit lyhyesti. Salla oli Taigan kanssa harjoittelemassa rataa ohjauskuvioineen, joita ollaan harjoiteltu lähiaikoina. Taiga oli hiukan haluton hyppimään esteitä. Epäilen jumeja, mutta muuten koira vaikuttaa hyväkuntoiselta ja terveeltä. Hierojalle soitellaan viikolla kun lapsenlapsi lähtee keskiviikkona ja Taiga majailee taas kotona. En saanut Taigalle mitään erityistä hoitopaikkaa, joten muutan lähelle mummolaamme itse kolmen päivän ajaksi koiran kanssa ja käyn töissä sieltä. Päivisin Taigalle pitää seuraa toinen mummomme, sillä toiset mökkeilevät parhaillaan. Aika säätämistä, mutta pakko oli jotenkin asia saada sumplittua. Ninni muuttaa kyseisenä viikonloppuna, joten ajankohta oli hänellä hiukan huono.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti