tiistai 16. huhtikuuta 2013

5 astetta ja vettä sataa

Vesisateesta ja jatkuvasta kurasta on tullut meille ihan arkea. On täysin normaalia, että joka lenkin jälkeen suuntaamme toiselle sisäänkäynnille eli kuraeteiseen pesulle. Taigakin on jo niin turtunut koko pesuhommaan, että se kipittää kiltisti omalle paikalleen kuraeteiseen ja odottaa hievahtamatta paikallaan koko pesun ajan. On tuossa sateessa tietenkin hyviäkin puolia. Lumi on vähentynyt ja vähenee koko ajan! Talvella veikkasin, että pihallamme on lunta vielä vapunkin jälkeen, joka taitaa tässä tilanteessa pitää jopa paikkaansa, koska aurinko ei pääse paistamaan sinne niin hyvin ja lunta on tippunut katoilta ja kertynyt muutamiin paikkoihin tosi paljon. Olempa sitten munkki-kahvit auki perheelleni, jos lunta ei pihallamme enää vappuna näy. Viime vuonna tähän aikaan oli jo yksittäisiä tosi lämpimiä päiviä, jolloin  (päiväkirjasta varmistettuani) mittari oli kiivennyt jopa lähemmäksi 20 lämpöastetta!!

Maanantaina tuli pyörähdettyä Porvoossa Peten koiratarvikkeessa. Tällä kertaa mukaan tarttui naksutin käsilenkillä, Biogroom wiry coat -shampoota, ohuita purutikkuja päällystettynä kuivatulla kananfileellä sekä ihka Ensimmäinen Oma trimmikone merkkiä Andis AGRC power groom. Luin koko edellisen viikon erilaisia foorumeita ja palstoja, jossa arvosteltiin näitä koneita ja juuri tämä kyseinen kone oli saanut pääsääntöisesti  hyvää palautetta jos minkäkin rodun omistajalta. Sattumoisin se oli vielä alennuksessa Petellä, joten pakkohan se oli saada, kun sitä alunperin hakemaan lähdettyä konetta ei enää ollut saatavilla tähän hätään. Uskon kuitenkin tämän koneen olevan täysin riittävä minunlaiselleni kotitrimmaajalle!
 


Vielä huomatukseksi olen lisännyt kalenteri-sivun, jonka päivitys on vielä pahasti kesken. Varmaa on lauantain (20.4) luonnetesti Somerolla Taigan kanssa. Vähän pelottaa ja jännittää koiran käyttäytyminen, mutta hyvin se varmasti menee. Ensi viikolla maanantaina 22.4. on varattu Taigalle aika sterilisaatioon, joten isompikin operaatio on tiedossa. Huomasin myös agilityilmottautumisia katsoessa, että kesän treeniryhmät alkavat jo toukokuussa, joka meinaa meidän tapauksessa treenitöntä kuukautta leikkaushaavaa parannellessa. On hyvin mahdollista, että meiltä jää nyt kesän ohjatut treenit välistä, ellen hanki varakoiraa ja osallistu tunneille.


Lopuksi vielä pieni viedopätkä Taigasta. Se piilotti antamani possun korvan ensin sanomalehtien alle kassin pohjalle. Hetken nukuttuaan neiti haki possunkorvan pois ja kiikutti sen siskoni avonaiseen mailakassiin sängyn alle ja peitteli sen Sallan treenikassissa olevilla vaatteilla. Myöhemmin lenkityksien jälkeen Taiga haki possunkorvan taas, mutta tällä kertaa se pisteli sen poskeensa.

1 kommentti:

  1. Munki on pitäny hankkii trimmeri! En oo vielä ehtiny ostamaa tai edes kattomaa.. Kerro sit et onks toi hyvä :)

    VastaaPoista