lauantai 26. toukokuuta 2012

Kuulumisia

Viime päivityksestä onkin jo vähän aikaa. Muuton ja remontin kanssa on pitänyt kiirettä. Nyt alkaa asunto näyttää jo asuinkelpoiselle, kun muuttolaatikot palautettu ja lähes kaikki tavarat ovat löytäneet paikkansa. Taiga  viihtyy tosi hyvin, kuten arvata voi. Oma piha, uudet ja monipuoliset lenkkimaastot, uusia koirakavereita ja uuteen kotiin tutustumista. Pihaa ei olla ehditty vielä aidata, joten viritettiin neidille vaijerinarusysteemi, minkä päässä Taiga on sitten valjaista kiinni. Etupihalla Taiga on pysynyt pääsääntöisesti hyvin. Se vaan makaa kuistilla ja katselee =) Paitsi tänään sattui pieni vahinko, kun kaikilla oli jotain omaa tekemistä ja koira jäi hetken pidemmäksi aikaa pihalle. Olihan se siitä sitten lähtenyt jonnekin hajun perään. Onneksi neiti palasi hetken kuluttua takaisin etuovelle(helpotus&huokaus). Ehtihän sitä huolestua jo ihan kunnolla, kun koko perhe sekä naapurin rouva osallistui etsintäpartioon lähimaastossa eikä neidistä kuulu mitään. Nyt seuraavana ostoslistalla onkin nahkainen solkipanta Taigan nimellä ja meidän puhelin numerolla varustettuna. 


Torstaina Taiga kävi eläinlääkärissä uusimassa rokotukset. Samalla otettiin sappihappotesti (paastokoe ja rasitusarvot) eli tarkistettiin maksan toiminta. Tulokset saa maanantaina ja nyt jo jännittää. Taigan siskolla on siis maksashuntti, jonka takia koko pentueen maksan toiminta tarkastetaan. 


Agility on ihan ykköslaji. Taiga niin nauttii siitä. Omistajalla on ollut vuorostaan enemmän haasteita oppia ohjaamaan koiraa oikein. Valssin perusteet rupeavat pienissä radan pätkissä jo sujumaan joten kuten. Huhuh. Lisäksi lähettäminen ja selkeä ohjaus ovat olleet käsittelyssä lähes joka kerta. Huomaa kuinka Taiga on saanut agilityn myötä paljon itsevarmuutta lisää. Viime kerralla se jopa syöksyi oma-alotteisesti putkeen ja hypyille häntä viuhtoen onnellisena. Kujakepitkin edistyy hyvään tahtiin, loppuosassa on vielä verkot, mutta alkuun on laitettu muutamia ohjureita. Nyt koira joutui jopa vähän pujottelemaan kun kujaa kavennettiin.


Marsut ovat edelleen Taigan arkivihollisia ja ne pitäisi neidin mielestä päästää hengiltä mahdollisemman nopeasti. Muutenkin lähiaikoina kaikki hajut ovat kiinnostaneet erityisen paljon. Lenkillä saa surorastaan kiskoa koiraa perässä ja vapaana ollessa tänäänkin Taiga löntysteli hiljalleen reilu 10 metriä takana


Tulipa taas tekstiä. Kuvaaminen on vähä jäänyt tässä kaikessä häslingissä, mutta lupaan uusia kuvia heti ensi viikolla. Huomenna olisi tarkoitus mennä katsomaan Alvan pesuetta kasvattajalle. Ehkä sieltäkin muutama kuva 8 viikkosista palleroista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti