torstai 2. helmikuuta 2012

Taiga vs. marsut

Pikku pentuna Taiga ei välittänyt marsuista ollenkaan. Se jopa nukkui yönsä sängyssä marsuhäkin vieressä. Hiljalleen kun ikää karttui marsut rupesi kiinnostamaan enemmän ja muutenkin saalistusvietin rippeet nousi pintaan. Siitä asti meillä onkin ollut yhtä saalistusta marsujen ja Taigan välinen yhteiselo. Taigan kiukkua lisää se, kun marsut säännöllisin väliajoin pääsee lattialleni juoksemaan. Taiga yleensä huutaa, kirkuu ja murisee koko sen ajan, ellei sitten ole juuri sopivasti lenkillä. Huoneeni edessä ei ole porttia, joten Taigalla on ollut tähän asti vapaa kulku katsomaan marsuja, mutta siitähän se soppa syntyi. Neiti nousee takajaloilleen häkin reunalle pää täristen(häkki vähän korkeammalla tasolla) ja pitää sellaista älämölöä, mitä en ole koskaan kuullut. Marsut olisi vainaita, jos Taiga pääsisi niiden kanssa kosketuksiin. Taiga saattaa jopa yöunilta yht'äkkiä hyökätä häkin kimppuun vinkuen ja ulisten. Aika viettomalta tämä näyttää. Taiga on juuri pesty ja föönattu kuvassa. Onneksi neiti ei omista enää noin paljon ruskeaa jaloissa ja rinnassa :)

Kummankin eloa ajatellen kiinnitin eilen sellaisen metalliportin huoneeni eteen, jotta Taiga ei pääse häiritsemään marsuja. Marsut kestää yllättävän hyvin Taigan murinat eivätkä säpsähdä, mutta herkkinä stressiolentoina koitan ajatella niinden parasta. Alkaahan noi kaksi mustaa pötköä olla jo aika vanhojakin. Taiga on onneksi tajunnut jutun juonen eikä istu portin takana koko ajan kyttäämässä, mitä se tekisi häkin luona ilman porttia. 

Muuta
Kirjoitin jo aiemmin Taigan herkkävatsaisuudesta, mutta nyt en ole kyllä varma koko asiasta. Meitä taitaa odottaa eläinlääkärireissu. Koira ei ole saanut mitää uutta syötävää eikä luita ja tietääkseni se ei ulkoakaan ole saanut mitään suuhunsa. Taiga nimittäin oksentaa lähes joka päivä, siitä on tullut oikein rutiini. Yleensä yöllä, kun rauhottuu, mutta myös päivisin. Lisäksi mua häiritsee se, kun neidin turkki on kuiva ja hilseilee tosi paljon. Voihan se johtua tästä kuivasta ja kylmästä säästä, mutta sitä voisi sittten samalla kysyä. Päivittäinen öljyn laitto ruokaan ei auta nähtävästi tarpeeksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti