lauantai 18. helmikuuta 2012

Talven riehaa

Uudistin blogia tässä Taiga synttäreiden ohessa vähän talvisemmaksi uuden etusivukuvan kera. Nyt kelpaa ainakin hetken.

Mitä muuta tässä sitä voisi sanoa, otsikkoa lainaten ''Talven riehaa'' kuvaa aika hyvin tämänhetkistä elämäämme. Pikku pakkasia, lisää lunta ja koirakavereita. Hepuleittenkin määrä vain lisääntyy.

Olen tässä innostunut kouluttelemaan ja opettamaan Taigalle uusia temppuja aivojen virkistykseksi. Taiga on ollut aika tyypillinen narttu nyt muutaman viikon, joten se ei ole ollut kaikista helpoiten motivoitavissa. Myös toiset koirat kokoon ja sukupuoleen katsomatta ovat joutuneet kommennukseen. Hauska huomata, että Taiga on iän myötä oppinut sanomaan muille koirille muutamia valittuja sanoja (ehkä vähän turhan herkästikin). On se neidin oma peppu niin jännä juttu, että kukaan ei saa tulla lähelle ilman meteliä. Mutta koulutuksesta puheen ollen meillä olisi Taigan kanssa kiikareissa nyt keväällä alkavat agilityn alkeiskurssit. Sitä varten ollaan treenailtu tai ainakin yritetty. Kotona kaikki toimii mainiosta ja ulkonaki ihmisten läsnäollessa, mutta toiset koirat ja hajut vie Taigan huomion herkuista/leluista muualle. Tässäpä tämä lista, mitä esimerkiksi HSKH vaatii  agilityn alkeiskurssille tuleville ja testitilaisuudessa näytettäviksi.

  • Istuminen/maahanmeno
  • Paikallaolo
  • Mukana kulkeminen vapaana
  • Luoksetulo
  • Omistajansa kanssa toimiminen häiriön alla (muut koirat ja ihmiset, uudet hajut, äänet jne.)


Luojan kiitos testitilaisuuksissa mitataan myös muita ominaisuuksia, kuten meidän suhdetta ja koiran käytöstä. Taiga on onneksi tosi tervejärkinen 1-vuotias, joten eiköhän me selvitä.  

Vielä viimeisenä Taiga saa ensi viikoksi (hiihtoloma täällä) parhaan Rion kaverin kyläilemään, kun sen omistaja suuntaa Lontooseen. Mahtaa tulla hauska viikko molemmille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti