Otsikko tulee tällä kertaa Haloo Helsingin biisistä Lähtövalmiina. Olen tässä lähiaikoina kuunnellut enemmän Haloo Helsinkiä ja huomannut, että monissa heidän kappaleissa on oikeastaan tosi kivat ja tarttuvat sanat, etenkin Kiitos ei ole kirosana tuppaa soimaan päässä usein.
Muutaman päivän ajan sää on ollut aivan mieletön. Aurinko paistaa ja tuntuu jopa lämpimältä, kevät koittaa. Sää houkuttaa ulkoilemaan: luistelemaan, hiihtämään ja järven jäälle kävelemään koiran kanssa. Hiihtämään pitää kyllä tänä talvena vielä päästä. Meillä äiti ja Pekka lähtee Vuokattiin hiihtämään muutaman viikon päästä, hiukan houkuttaisi talviset maisemat ja talviurheilulajit. Vuokatissa pääsisi myös laskemaan mäkeä, tosin yksin sekin voisi olla vähän tylsää.
Aloitin Taigan nyppimisen sunnuntaina ja sain nypittyä selän sekä kaulan. Heti illalla päästiin koeajamaan uusi takki. Minulla oli koiran sijaista lenkillä jokin kumma vieteri, joka sinkoili minne sattuu ja yritti ravistaen saada takin pois. Lopuksi takki unohtui ja mentiin reippaasti. Maanantai aamuna keittiön pyödällä oli lappu äidiltäni: ''Koira käynyt ulkona ja syönyt, ei suostunut kävelemään takin kanssa''. Taiga koettelee ja nähtävästi saa tahtonsa läpi eli takin pois päältään, vaikka on lähes karvaton. Minun kanssa tuollaisia ongelmia ei ole ollut toistaiseksi, koska en anna Taigalle vaihtoehtoja tai mahdollisuuksia päättää mistään mitä lenkillä tapahtuu. Sama juttu tapahtui sadetakin kanssa, Taiga ei yhtään tykkää, mutta takki unohtuu kun päästään metsään ja juoksemaan.
Kamerattomuus aiheuttaa harmaita hiuksia, joten nyt luvassa puhelinlaatua, joka minun puhelimesta puhuttaessa on harvinaisen surkeaa.
Vaakkoissa 31.1.2015 käppäilyllä. Käveltiin kodalle grillaamaan makkaraa ja seurustelemaan. Ai että maistui makkara hyvältä pitkän tauon jälkeen. Taiga pinkoi koko lenkin etukärjessä ja näytti nauttivan. Kotiin viemisenä minulla oli väsynyt ja märähkö koira plussasään takia sekä vahvasti savulta haiseva takki. Takki haisi vielä muutamankin päivän jälkeen tosi tunkkaiselta savulta. Mutta niin mukavaa oli taas, etten valita! Retkeily tai vaeltaminen voisi jopa vähän isommassa mittakaavassa kiinnostaa tulevaisuudessa.
Matiaksen synttärikakku ja lopuista sitruunoista sekä kermavaahdosta väsätty sitruunakiisseli. Kakku sai paljon kehuja niin maustaan kuin ulkonäöstä. Täytteenä oli sitruunatahna, sitruunainen mousse sekä vadelmasurvos. Päällä vaniljatuorejuustokuorrutus, hopeahelmiä, carambolaa, pienet kermavaahtopursotukset, sitruunamelissan lehtiä sekä juuri ennen tarjoilua lisätyt valkosuklaakoristeet reunoille sekä päälle, joita ei ole vielä kuvassa. Olin itse aika tyytyväinen kakkuun, ottaen huomioon, että minulla ei vielä ole tälläisestä paljon kokemusta. Sen tiedän, että nautin kakun tekemisestä, se oli suorastaan terapiaa.
Gluteeniton marenkisitruunapiirakka sekä penkkareista saadut karkit. Salla vietti onnistuneesti penkkareita edellisenä torstaina pukeutuneena valkoiseksi pupuksi. Sain ihan liikaa karkkia, jotka koristavat pöytääni tällä hetkellä. Kauhean hyviä karkit eivät ole, kovia tai hampaisiin takertuvia.
Marenkisitruunapiirankan ohjeen laitan tähän alle, koska se oli vaan niiiin hyvää! Erittäin halpa ja suhteellisen nopea jälkiruoka, suosittelen.
Pohja:
2 1/2 dl gluteenittomia jauhoja TAI vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
100g voita tai margariinia1 keltuainen
Nypi jauhot, sokeri ja voi sekaisin. Lisää keltuainen ja sekoita. Voitele piirakkavuoka hyvin (varsinkin glut. vaihtoehdossa) Painele 24cm piirakkavuokaan ja kypsennä pohjaa 10-12 min 200 asteessa. Gluteenittomaan pohjaan lisäsin 1rkl psylliumia pitämään taikinaa kasassa.
Täyte
4dl vettä
1 1/2 dl sokeria
4rkl maizenaa (maissitärkkelysjauhoja)
3 keltuaista
1-2 sitruunan mehu (1,5-2dl maun mukaan)
2 sitruunan raastettu kuori
1 rkl voita tai margariinia
Mittaa kattilaan kaikki ainekset voita lukuunottamatta. Kuumenna, kunnes kiisseli saostuu koko ajan sekoitellen. Älä keitä. Lisää kiisseliin rasva ja sekoita. Ota pois liedeltä ja kaada jäähtynyt kiisseli pohjan päälle.
Marenki
4 valkuaista
1dl sokeria
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria vähitellen koko ajan vatkaten, kunnes seos on kiiltävää ja sileää. Nostele vaahto kiisselin päälle, tee aaltoja veitsen avulla tai pursota päälle.
Paista torttua 175 asteessa noin 12 minuuttia, kunnnes marenki on kauniin ruskea. Jäähdytä ja tarjoile samana päivänä.
Gluteenittomasta pohjasta tuli hiukan suutuntumalta tahmainen/vaikeasti syötävä, mutta pohja parani ja kiinteytyi vielä yön aikana kaapissa ja oli parempi seuraavana päivänä, vaikka marenki vähän kärsikin säilytyksestä. Venhäjauhoista saa varmasti onnistuneemman kombon. Suosittelen kuitenkin voitelemaan piirakkavuuan hyvin, ettei pohja täysin tartu kiinni.
Perjantaina käytiin Tallinnassa päiväreissulla. Joululta oli jääny etuseteli 5e/matka, joka ''piti käyttää''. Käytiin syömässä Peppersack:issa vanhan kaupungin laitamilla. Hyvää ruokaa ja taivaallisia valkosipulileipiä alkuruokalistalla ;) Aikaa reissussa oli seitsemän tuntia, joka todettiin ainakin tunnin liian pitkäksi, jos ei aio lähteä Tallinnaa pidemmälle. Kierreltiin vaatekauppoja, juotiin teetä, syötiin hyvin, nautittiin kivasta vapaapäivästä, pelattiin korttia ja paljon sekä kuunneltiin takaisin tullessa laivalla Heikki Silvennoista. Oli muuten hyvä, sitä kitaran rämpytystaitoa sai ihailla. Virosta tarttui mukaan muutama paita, pullo amarettoa leivontaan sekä ihana punainen ruusu ihanalta ihmiseltä <3. Laivalta ostin vähän karkkia, pingviinikarkkeja NAM. Lakrisal-purkki menee isälleni kiitoksena etusetelistä. Nyt on hiihtolomaviikko, lomailen itse kolme päivää ja loppuviikosta palaan koulun penkille. Ensi maanantaina alkaa harjoittelu Keravan kaupungilla vapaa-ajan ja sivistyksen parissa sekä opinnäytetyön puurtamisen merkeissä. Nauttikaa ystäväiset auringosta ja toisistanne sekä oikein hyvää alkanutta viikkoa kaikille (:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti