tiistai 17. syyskuuta 2013

Leipomuksia ja pentuja

Kesältä vähän vanhempaa materiaalia vaihtelun vuoksi!

Kesä on ollut yhtä makuhermojen herättelyä. Olen leiponut vähän sitä sun tätä ja yrittänyt jopa epätoivoisesti kasvattaa yrttejä ruuanlaittoa varten, mutta niille kävi vähän huonosti. Ainoana selvisi normaali basilika, jota käytän vähiten. Suosikiksi kaikista leipomuksia nousi ehdottomasti Pirkka-lehdestä pongattu mustikkapullaohje. Käytännössä tein normaalin pullataikinan ja pyöreitä pullia, jonne sisälle tuli ihana mustikka-vaniljatäyte. Luulen, että täytteen pystyy korvaamaan myös esimerkiksi vadelmahillolla jos pakastimesta ei löydy marjoja. Myös seuraavissa kuvissa oleva lime-valkosuklaa -juustokakku mansikkapäällisellä oli aivan taivaallinen yhdistelmä. Daimsuklaa-muffinssit saivat myös lähipiiriltä erityistä kiitosta. Ne olivat erittäin makeita ja tuhteja, mutta täydellisiä juuri tuollaisena kaverin synttäripippaloihin.
Uutena leluna toimii nyt myös OBH Nordican tehosekoitin, joka on ollut ahkerassa käytössä pirtelöitä tehdessäni. Kuvassa tarjolla banaanipirtelöä, joka oli muuten taivaallisen hyvää (ei lisättyä sokeria). Pirtelöiden valmistaminen onnistuu myös sauvasekoittimella jos tehosekoitinta ei halua/pysty hankkimaan.

Jotta koko postaus ei liittyisi vain ruokiin nii nyt luvassa pieniä karvasnautserin alkuja. Käytiin reilu viikko sitten Lahelassa katsomassa Taigan Milli-serkun 7 viikkoisia pentuja. Kakaroita oli yhteensä 6 kappaletta ja ne olivat hurmaavia! Kaikki lapsoset omistivat upean ja mustan turkin, joka järkytti minua muistellessani Taigaa pienenä. :D Todella touhukas ja leikkisä kuusikko, josta vapaana vielä viimeisen tiedon mukaan yksi uros.
Ja ihan vertailun vuoksi, katsokaa nyt noiden karvaa ja tätä yhtä peikkoa. Taigalla ikää kuvasssa 10viikkoa.


Uskokaa tai älkää, mutta minulla ei ole vieläkään pentukuumetta. Taiga tuntuu vielä niin keskeneräiseltä lapselta, jonka kanssa tulee touhuilla vielä pääpainoisesti. Tosin toisen koiran hankkiminen ei tule kuuloonkaan niin kauan kun asun kotona, joten asia saa jäädä vielä mietintämyssyyn tuleville vuosille. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti