sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Möröt piiloon, täältä tullaan

Taiga on täysin tervehtynyt. Häntä heiluu, juttua riittää, riehumista sekä loppumaton ruokahalu. Onneksi minullle sattui koulusta lomaa samaan aikaan, sillä Taiga juoksutti minua pihalla 1-3 kertaa yössä kolmen päivän ajan. Lisäksi kiitän jotain ylempää tahoa mahtavista unenlahjoistani. Nyt arkeen kuuluu lähinnä lenkkeilyä ja kotikulmilla riehumista. Itse kävin tänään Luusereiden trimmikurssilla kuuntelemassa Ninnin opetuksia koiran siistimisestä.
Sillä välin Taiga oli päässyt muun perheen mukana Tuusulanjärven jäälle ulkoilemaan. Nasun kanssa oli taas puhetta, että mentäisiin lenkille keskiviikkona minun kouluni jälkeen yhdessä. Toivottavasti tällä kertaa idea toteutuu!

Kyhäilin tässä myös Taigan sairastaessa listan koiran ensiapulaukusta, joka kulkisi Taigan mukana reissaillessa. Tavaroita ja lääkevalmisteita on jo kiitettävästi, mutta itse laukku uupuu. Lisään lopullisen kuvan ja listan siitä, kun saan sen valmiiksi.

Tutustuin myös yrjälän puuroon. Tässä ohje, joka vaikutti hyvältä. Monien kummallisten suurimoiden puuttuessa kaapistani jätän puuron valmistuksen myöhempään.

Yrjölän puuro
100g tummaa riisiä
100g hirssisuurimoita
100g tattarisuurimoita
100g ohrasuurimoita
noin 2 litraa vettä
(2kpl porkkanaa)
100g kylmäpuristettua pellavaöljyä TAI auringonkukkaöljyä

1. Liota suurimoita ja riisiä 6-10 tuntia. Keitä seosta noin 1 tunti liedellä hiljalleen. Kasviksen voi lisätä puuroon soseena tai haluamalla tavalla jos haluaa edes laittaa.
Puuron voi pakastaa, joten suosittelen tekemään isompia annoksia kerralla. =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti