sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Kiirekö?

Taiga täytti eilen huimat 2 vuotta. Välillä tuntuu, että tuo koira on kuulunut aina elämääni ja toisaalta taas 2 vuotta tuntuu koko elämänkaaressa tosi lyhyeltä ajalta. Taigan synttärit meni minulta ihan ohi kiireessä. Blogin päivittelykin on jäänyt vähän varjoon väsymyksen ja koulutöiden ohella. Päätin nyt  kuitenkin ryhdistäytyä ja leipoa neidille 2-kirjaimen muotoisia porkkanakeksejä ensi viikolla sekä suorittaa aloittamani nyppiminen loppuun. 

Kaiken kiireen keskellä Taiga aloitti juoksut 25.1. Sen jälkeen lenkkeily ja koiran kanssa yhdessä tekeminen on ollut ihan tuskaa. Ulkona sitä sai hampaat irvessä raahata perässä, saati sitten toisten koirien tullessa kohdalle. On se kyllä kumma, kun tollainen pieni 32cm korkea ja 7 kiloa painava otus laittaa jarrut päälle niin, siitä ei kyllä tosiaan liikuta mihinkään järkevästi. Taigasta löytyy tietystä myös snautserimaista itsepäisyyttä sekä kovuutta, mutta nyt rehellisenä syynä viettien sekoittama pikku pää. 

Taiga on myös ollut normaalia väsyneempi, ahneempi sekä levottomampi. Ruoka maistuu liiankin hyvin ja luulen, että neiti kerää jonkinlaista lisäravintoa ja painoa ''tulevia pentuja varten''. Sisällä se vinkuu, vaeltelee ja nukkuu. Välillä noustaan leikkimään ja kerjäämään keittiöön. Sormet ristissä toivon, että juoksut loppuisivat lyhyeen eikä valeraskautta tulisi. Epäilen kyllä suuresti, että Taiga päästäisi meidät niin helpolla, koska jo nyt on nähtävissä ihan selkeitä merkkejä valeraskaudesta.  
Kaikista oudointa koko jutussa on se, että nämä juoksut ovat juuri ne mistä Taiga piti astuttaa ja synnyttää sijoitussopimuksen vaatima pentue. 

Perheen yhteisvoimin päätimme kuitenkin, että Taiga sterilisoidaan noin 3 kuukauden päästä, koska pentuja ei tule sekä juoksut haittaavat harrastuksiamme sekä normaalia elämää. 

Agilityyn ei olla päästy eikä päästä koko keväänä. Juuri kun olin ostamassa lisenssiä sekä maksamassa kevään hallimaksua koiran juoksut alkoi. Lisäksi päätös leikkaamisesta vaikuttaa kevään kalenteriin. Seuraava agilitykurssi alkaa vasta kesällä ja siirrymme ulkokauteen. Yritän parhaani mukaan kehitellä jotain muuta kivaa tekemistä Taigan kanssa tässä loppu talven ja kevään aikana, jotta neiti ei ihan turhautuisi kotona   olemiseen. 

2 kommenttia:

  1. Milan blogissa haaste teille. http://milanelamaa.blogspot.fi/2013/02/haaste.html

    VastaaPoista
  2. Eikä! Onks Taiga muka jo 2v ?! Onnea Taigalle <3 !

    VastaaPoista