keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Tammikuista näpertelyä

Pahoittelen taas vähän venähtäneestä tauosta blogin kirjoittelussa. Täällä eleillään nyt suhteellisen rauhallista talvikuukautta. Taiga lenkkeilee paljon, juoksee metsissä vapaana, osallistuu läsnäolollaan lumitöihin sekä tapailee koirakavereita. Agilityn vapaatreenit jatkuu normaalisti maanantaisin Ojangossa ja lauantaisin Malmin hallilla. Tavoitteena olisi päästä yhtiin treeneihin viikossa kuluttamaan virtaa sekä muistelemaan alkeisjatkon oppeja. Agility on Taigasta ihan huippu kivaa ja meno kentällä näyttää jo erittäin vauhdikkaalta. Nyt tehotreeneinä ajattelin työstää puomia kontakteineen, paikalla oloa sekä helppoja ohjausliikkeitä. Ehkä jossain vaiheessa tulossa jonkinlaista kuvamateriaalia treeneistä?

Taiga kävi myös viikko sitten ensimmäistä kertaa koirahierojalla. Uusi paikka ja uusi ihminen jännitti Taigaa aluksi, mutta se rentoutui loppujen lopuksi paremmin kuin osasin kuvitellakaan. Taigan lihaksisto oli kuulemma todella hyvässä kunnossa eikä pahoja jumeja löytynyt koko koirasta.
Taigasta näkeekin, että se on saanut nyt tämän syksyn aikana huimasti lisää massaa ja voimaa lihaksiin.  Agilityllä on varmaan pieni osansa tähän muun normaalin kehityksen ohessa. Taiga alkaa olemaan jo aikuisen massassa ja mitoissa, vaikka henkisellä puolella Taiga vastaa aina välillä ilkikurista, malttamatonta ja pientä pentua, joka roikkuu hanskoissa, puree lahkeita ja tekee kaikkea ''kivaa''. Osittain saan kyllä syyttää itseäni kyseisten asioiden sallimisesta, mutta mitä niillle ruskeille nappisilmille oikein mahtaa?

Tammikuun kuvasaldo on myös erittäin heikko. Kauniita ilmoja ja hauskoja lenkkikuvia olisi saanut varmaan sen 1000 kappaletta, mutta kun niitä ''vanhojakin'' kuvia on vielä vaikka kuinka paljon käyttämättä ja muokkaamatta. Tässä kuitenkin yksi kuva joululta Taigasta ja uudesta lelusta, joka on ollut Taigan mielestä ihan paras. Lelu on samankaltainen kuin käsinukke, johon on laitettu pieni muovipullo sisään. Lelu siis rätisee, kun kantaa tai leikkii sillä. Suosittelen ehdottomasti, jos koira tykkää lelusta mikä pitää ääntä, muttei omistaja esimerkiksi kestä pienten vinkulelujen armotonta kimeää piippaamista montaa tuntia peräkkäin.Seuraavilla kerroilla: 

1.Taigan nyppiminen ja lyhyt selostus siitä, miten minä teen sen
2. Puuhanurkka, jossa esittelen lyhyesti Taigan lempitekemisiä ja ideoita aktivoimiseen kotona ja lenkillä

Minulle saa myös vapaasti ehdotella päivitysaiheita, jos haluaa tietää tai nähdä jotain Taigasta tai minusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti