maanantai 5. joulukuuta 2011

Messari

Lauantaipäivä kuluikin messukeskuksessa käppänäkehän laidalla seuraamassa ja kannustamassa tuttuja. Voi sitä väen määrää, hyvä kun mahtui kulkemaan. Hallin lopun tilan olikin täyttänyt erilaiset kojut, jotka pursuivat koira-aiheista tavaraa.
Taigan kasvattajan kanssa ehdittiin vaihtamaan muutama sananen ja  Ninni-trimmaajaakin moikattiin pikaisesti. Paljon tuttuja, mutta kaikilla näytti olevan kiire seuratessaan intensiivisesti kehiä ja juostessa puunamassa koiriaan tai ottamassa valokuvia. Musta-hopeiden jälkeen oli kojukierroksen aika, joista keräsimme ilmaisnäyttejä sekä ostimme messuhinnoin halpoja luita ja nameja. Se kaikista tärkein ja etsityin eli uusi panta, se löytyikin nopeasti Onega nimisestä virolaisesta kojusta. Pannan valitseminen olikin aivan toista maata, päädyimme kuitenkin ihanaan valkoiseen timanttipantaan. Pannan hintakaan ei ollut päätä huimaavaa, vaan maksoimme siitä 16 euroa.


Odotusta
Nyt on enää 3 viikkoa Taigan ihka ensimmäiseen jouluun! Kovasti on jo suunniteltu neidille monenlaisia lahjoja. Pitäähän joku tekosyy olla, että voin kantaa koiralle tuplamäärän tavaraa sisään lahjoihin paketoitavaksi :) Erilaisia luita, leluja ja takkeja on mahtunut listalle, joka tällä hetkellä näyttää pidemmeltä kuin oma toivelistani. Taigan herkkukaappi tursuaa tavaraa ja lisää on tiedossa joka viikko.

kaverukset

 Pahoittelen kuvien laadusta, mutta siis kuvassa oikealla Sandy, keskellä Taiga ja vasemmassa reunassa Sandyn poika Rio (noin 9vko).
Nyt onkin sitten lenkkiseuraa yksi enemmän kuin ennen. Sandy kävi kasvattajalla synnyttämässä ja mukaan lähtikin yksi kolmesta pennusta. Rio on aivan mahtava tapaus, todella vilkas ja reipas. Vauhtia ja energiaakin riittää riehumiseen mamman ja Taigan kanssa. Taiga ei yleensä välitä pikku pennuista, mutta Rion kanssa Taiga riehuu ja leikkii mieluusti.

Taiga ihanassa olemuksessaan. Turkki kasvaa ja kohta onkin nypinnän aika. Ruskean olemuksen takia Taigalta nypitään myös kaikki jalkakarvat pois. Myös päällyskarvasta otetaan kaikki mikä lähtee. Todennäköisesti kotiin palaa sitten enemmän tai vähemmän karvaton otus, saa nähdä. Ennen nypintää koira menee noin viideksi päivälle kasvattajalle ''hoitoon''. Voi tuntua oudolta, kun partasuu ei pyörikään kotona jaloissa, mutta siitä myöhemmin lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti