maanantai 28. heinäkuuta 2014

Lellintää ja mökkeilyä

Taiga on viettänyt taas paljolti mökkielämää tai vastaavasti rauhallista kotieloa ulkona torkkuen. Viikko sitten viikonloppuna Taiga oli mukanani mökillä Tammisaaressa, ensimmäistä kertaa tänä vuonna! Meillä oli erittäin onnistunut reissu eikä säässäkään ollut mitään valittamista. Sen verran lämmin oli, että neiti ihan omatoimisesti lenkillä kahlasi järveen viilentymään (ensimmäistä kertaa ikinä) :O. Keppiä Taiga haki ihan mielellään, kunhan ei uimaan asti joutunut. Mustikoitakin löydettiin ja tuntui siltä, että Taiga on kyllä meidän porukan kovin marjastaja. Syötiin paljon myös vadelmia suoraan puskista. Kalaan en ikävä kyllä ehtinyt, mutta Hangossa tuli piipahdettua. Ihana meri, pienet kahvilat etenkin uusi löytö Alan's cafe, jossa kahvin ja minkä vain makean kakkupalan sai hintaan 3e! Uudesaan mökille suunnataan heti perjantaina, tosin oma meneminen on hiukan epävarmaa vielä, mutta Taiga pääsee varmasti taas ihaniin merimaisemiin. Mä niin rakastan merta!


Näkymää Hangon kalliolta, avomeri.


Hangosta löydettiin lampi täynnä lumpeita ja sorsia!Täysin tyyni, aika harvinaista. 


Kuumilla ilmoilla Taiga lenkkeilee aamulla ja myöhään illalla. Jonkun verran ollaan viety Taigaa myös Tuusulanjärvelle kahlailemaan päivisin. Eilen neiti haki kepin kolme kertaa niin syvältä, että se joutui ihan uimaan. Ensimmäisellä kerralla Taiga kääntyi jo takaisin päin, mutta pienellä rohkaisulla neiti haki kepin. Ehkä Taiga on niin hulluna keppeihin, että vesikään estä neitiä saamasta niitä. Palkaksi riehuttiin nurmikolla ja sitten sai oikein antaumuksella hieroa itseään nurmikkoon ja heiniin.Kodin vahtipaikka Nään Taigaa nykyään niin harvoin, että lellin neitiä joka kerta kuulemma ihan liikaa. Mutta kun on ollut kauhea ikävä! Taiga vaatisi nyt kyllä enemmän peruskoulutusta ja rajoja, koska siitä on tullut ihan monsteri tietyissä asioissa. Pihan vartioiminen, mustasukkaisuus, epävarmuus ihmisten kanssa ja vieraiden näykkiminen pitäisi saada kuriin. Minun on vähän vaikea Taigaa kouluttaa, koska se asuu eri osoitteessa enkä mitenkään pysty olemaan kaikissa tilanteissa mukana. Neuvoja osaan antaa, mutta siihen se sitten jää. Taigan käyttäytyminen etenkin mökillä on jo välillä ihan huolestuttavaa. Naapurin kissat kärsivät ehkä eniten Taigan läsnäolosta. Kotona Taiga käyttäytyy nätimmin eikä esimerkiksi pihan vartioiminen ole niin iso juttu kuin mökillä. Taiga olisi toisella mökillä viihtynyt myös yöt pihalla, mutta väkisin raahattiin sisälle varmuuden vuoksi. Eihän neidillä ole mitään aitausta tai suojaa tarpeen tullen. Missä menee raja, mikä on sitten liikaa missäkin? 

Mites muiden lukijoiden koirat pärjää helteellä, miten teillä vilvotellaan?

2 kommenttia:

  1. Sani ettii viileimmän spotin ja käy sinne, yleensä se on jostain tuulettimen vierestä. Sitten se saa pieniä viileitä välipaloja, esim. pari palaa kurkkua. :) Ulkona raukka ei kyllä jaksa hirveesti olla, lenkillä se tekee pakolliset asiat ja haluaa jo läähättäen takas sisälle. Vitsi kun keksisi jonkun hyvän keinon, ettei koiran tarvis kärsiä! Uimisesta Sani ei pidä ollenkaan, eikä muutenkaan ole oikein resursseja lähteä mihinkään. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käppänäfoorumilla facessa on ollut paljon puhetta jääherkuista, eli jäädytetään rasiaan tms. herkkuja/ruokaa ja vettä. Tarjoillaan seuraavana päivänä tai heti jäädyttyä. Lisäksi Hurtta on mainostanut paljon niiden viilennystakkeja (hurtta cooling coat). Kuulemma toimivat oikeasti. Myös kasteltu pyyhe, joka on käynyt pakastimen kautta viilentää hetken. Onhan noita keinoja, mutta tiedä miten kauan ne tepsivät.

      Poista