torstai 20. helmikuuta 2014

Yleislätinää viikolta

Tilaamani heijastinliivi nimellä ja numerolla tuli vihdoinkin! Liivin hakureissulla Leenalta tarttui mukaan myös kevyt fleecetakki. Juuri sopiva Taigalle ja värikin on kiva! Ohessa sitää tuli turistua pikaisesti koiramaailman kuulumisia. Nyt voin myös hyvällä mielellä nyppiä Taigan kun se saa fleecepusakan päälle. Tosin tänään yöllä oli ollut pakkasta ja nyt siellä on satanut onnellisesti lunta koko päivän. Viivytän neidin nyppimistä siis vielä vähän. Ehdin myös eilen ottamaan kevätkamppeet kaapista naulakkoon ja kenkätelineeseen, kun tänään sain raivata tilaa jälleen talvivaatteille. Eihän ne asiat koskaan mene niinkuin oikeasti haluaa. Kaikki tietkin oli kivasti sulanneet ja pikku kengillä pääsi keskustan läpi kastelematta niitä. Onneksi minulla ei ole mitään kumisaappaita vastaan, joita tulen käyttämään seuraavan viikon taas, kun keli muuttuu plussaksi. Taigan pesemisestä ja ulkoilutuksesta minun ei ole tarvinnut huolehtia viikolla, koska Taiga jäi porukoille jo heti sunnuntaina. Keskiviikkona kävin lenkittämässä neitiä reilun tunnin vapaana metsissä, koska muilla oli yli 8 tunnin päivät. Seuraavan kerran Taiga on kuvioissa lauantai-iltana, kun se tulee yökylään agilityyn menoa varten. Kyläily jää lyhyeksi jä neiti palautuu siskon hoiviin heti sunnuntaina. 


Liivi vielä takaa.


Porukoiden luona sohvalla olo on kiellettyä Taigan vartiontipaikkaa lukuunottamatta. Mun luona sohva on jo vanhahko ja kangas koiraystävällisempi, joten Taiga on ilomielin vallannut sohvan käyttöönsä. Iltaisin on kiva, että joku tuhisee vieressä telkkaria tuijottaessa. Rapsuttaminen onnistuu myös sohvalta paremmin kun koira on lähellä.  Kuva on sunnuntaiaamulta, Taiga oli sitä mieltä, että hän ei nouse vielä tuntiin tästä, vaikka agilityyn piti lähteä. 

Kamera sattui treeneihin mukaan ja tässä tätä kuvasaldoa, mitä sunnuntailta kertyi. 

rataan tutustumista itsenäisesti. 


Taigan koppi vakiopaikassa ja hieno viritelmä näkoesteenä.


Vaihtelun vuoksi nyt myös ratapiirrustus omilla suhteillani. Aiheena oli erilaiset valssit, takaaleikkaus ja persjättö. Koko radan pystyi suorittamaan pelkästään valsseilla jos halusi. Joissain kohdissa pystyi kokeilemaan takaaleikkausta ja persjättöä, mutta perusvalsseilla pärjäsi. Mun ja Taigan suoritusta videokuvattiin, mutta kuvamateriaali on niin kauheata, että en kehtaa sitä julkaista :D Ehkä joku toinen kerta? Hienoja videoita sain kyllä muista, mutta ne lähtevät ''omistajilleen'' sähköpostina. 
Käytännössä samoihin esteisiin oli upotettu kolme rataa, mutta piirroksessa nyt vain kaksi, jota mentiin Taigan kanssa. Ensimmäinen pätkä oli esteet 1-10 ja toinen pätkä 11-15. Takaakierto tuntui olevan minun ja Taigan kompastuskivi tällä kertaa. Yleensä ohjausliikkeenä takaakierto on ollut meidän spesiaalia, mutta nyt Taiga hämmentyi siitä kovasti. Valssit ja muut ohjauskuviot meni sitten taas muuten loistavasti. Videoita tuijottaessani pitää jatkossa kiinnittää erityistä huomiota omaan ohjaamiseeni. Jätän helposti ohjauksen kesken tai kokonaan pois esimerkiksi putkeen mennessä tai loppusuoralla, vaikka ohjauksen ylläpitäminen on tosi tärkeää kaikissa vaiheissa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti