sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

What a beautiful day

Pahoittelen, kun en ole ehtinyt päivittelemään aikaisemmin. Nyt pitkä teksti ja paljon asiaa, sen siitä saa.

Aloitetaan vaikka viime viikosta lyhyesti. Taiga ''heitti'' talviturkkinsa useaan otteeseen lenkillä missä milloinkin erilaisessa likaisessa purossa tai lätäkössä. Taiga on muuttunut pieneksi lintu- ja metsästyskoiraksi. Jälkiä ja lintuja hakiessa korvat unohtuu eikä mikään saa neidin huomiota muualle. Sorsajahdissa meinasi käydä naarasta suojelevalle koiras-sorsalle huonosti, kun Taiga oli vain 20cm päässä hampaineen sorsan siivestä. Onneksi iso takiaispuska pelasti ja pysäytti neidin matkan matalalla lentävän linnun perästä. Salla ei ollut yhtä iloinen asiasta pesiessään ja kiskoessaan takiaisten valloittamaa koiraa. Agility alkoi myös tiistaina luennolla koiran lämmittelystä, palkkaamisesta, lajiin tutustumisesta ilman koiria. Olen niin innoissani ja en malta odottaa seuraavaa kertaa (onneksi enää 2 pv)!! Viikkoon mahtui myös näyttelyharjoituksia, lenkkeilyä kavereiden kanssa, paljon vesisadetta ja kuraa.

Perjantaina suuntasimme Claudian ja Sandyn kanssa Jämijärvelle kauheassa vesisateessa ja koleudessa. Sumua ja märkää riitti vielä lauantai aamuun, kun pissatimme koirat ja aloitimme ainaisen pesu- ja föönäus puunauksen. Sitten auton nokka kohti Kankaanpäätä. Näyttelypaikka oli aika pettymys: vanha ja pieni 'liikuntasali'. Kaikki kehät olivat myös minimikokoa ja lattia oli kauhea kulunut vihreä muovimatto. Tuomari oli uusi (ainakin mulle)  ja käytti koko skaalaa arvioidessaan. Aika paljon tyydyttävää ja hyvää, vain muutamia erinomaisia. Kirjalliset arvostelut olivat ihanan pitkiä ja niissä oli painotettu tarkasti rotumääritelmän mukaisiin mittoihin/arvoihin. Taiga kävi hiukan ylikierroksilla ja sitä ei ollut kaikista helpoin esittää. Hyvin se lopulta meni, vaikka koira tärisi (kiihtymystä tai pelkoa?) koko kehän ajan ja pöydällä tuomarin käsittelyssä. Tuloksena JUK 1 EH. Oman luokan ykkönen siis, jee! Ei yhtään erinomaista junnujen kuudessa koirassa, outoa. Sandylla kävi vielä parempi tuuri AVO luokassa: se viimeinen sertti irtosi ja Sandysta tuli FIN MVA, jeee <3

Kuten arvata saattaa kameran kanssa kävi huonosti ja meillä ei ole yhtään kuvaa koko näyttelyistä muualla kuin kännykässä muutama epätarkka otos. Tänään sitten ajalimme 'mökiltä' pois. Neiti nukkui koko kolmisen tuntia sylissäni pienessä kerässä ja taisi se omistajaki ottaa torkut siinä samalla :D. Hetki kotona ja sitten lähes 2 tunnin lenkin jälkeen Taiga simahti uudellaan ja kuorsaa tälläkin hetkellä vieressäni omassa boxissaan. Sää on kerrassaan ihana, mittari näyttää +15 astetta ja aurinko paistaa. Ja saa luvan jatkossa paistaakin kaikkien näiden vesisateisien viikkojen jälkeen. Ensi viikonloppuna sitten auton nokka kohti Lahti KV:ta.

Tässä vielä Taigan arvostelu. Hyvin oli tuomari löytänyt kaikki Taigan ''virhekohdat''. Olen kuitenkin omasta pikku pallerostani hirmuisen ylpeä. Teen myöhemmin oman sivun kaikille arvosteluille, kunhan niitä tulee lisää.

Kankaanpää RN 21-22.4.2012
Tanya Ahlman-Stockmari
Feminiininen kokonaisuus. Kookkaat korvat. Kuono-osa saisi olla pidempi ja vankempi. Alaleuka leveämpi. Oikeat rungon mittasuhteet. Hyvä runkoturkki, pehmeä raajakarvoitus. Ylälinjan tulee vielä vakiintua iän myötä. Hyvä häntä. Miellyttävä käytös. Ulkokierteisyyttä etuliikkeissä.


Lisää ensi viikolla agilitystä ja koiramaisesta elämästä. Halikaa koirianne ja näkemiin tältä kertaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti