lauantai 20. huhtikuuta 2013

Luonnetestitulos 108

Tulipa taas tänään ajeltua reilu 200 kilometriä pelkästään koiran takia. Toisaalta, mitä nyt Taigan eteen Ei tekisi ;). Päivän agenda oli siis sksk:n järjestämä luonnetesti Somerolla, tuomareina toimi Carita Koskinen ja Sirkka Lempinen. Ikävä kyllä olin tänään yksin liikenteessä, joten en saanut yhtään kuvaa tai videopätkää Taigan suorituksesta. Paikan päällä ei myöskään ollut entuudestaan tuttuja käppänäihmisiä, jolle oisi voinut lykätä kameran käteen. Ohikulku matkalla takaisin poikkesin myös kylässä tutuilla Liesjärvellä lähellä Someroa. Minun ja Taigan päivä venyiki sitä myöten aika pitkäksi. Kello 11 lähdettiin liikkeelle ja takaisin kotipihaan kurvattiin puoli kahdeksan.

Luonnetestitilaisuus oli itselle uutta, mutta muita seuraamalla ja tuomarien ohjeiden avulla selvittiin hyvin. Testin tulos oli itselle kyllä yllätys. Pieni ylpeyden pistos siitä kun omistaa näinkin reippaan koiran. Sen verran hyvin Taigan jo tunnen, että tiesin miten se reagoisi osaan tehtävistä, mutta yllätyksiäkin tuli.  Laitan tähän nyt vaan yksinkertaisesti nämä, selitykset pistemääristä (miksi juuri nämä pisteet).

Tarkempaa kuvausta

Taiga on selvästi yhden ihmisen koira, joka ei välitä muista ihmisistä niinkään. Lisäksi se pelkäsi alussa raipalla uhannutta tarkastajaa koko loppu testin ajan, siitä pidättyväisyys. Pimeässä huoneessa se ei suostunut lähestymään kulmaa, koska samainen tuomari istui siellä. Pienin avuin saatiin Taiga kuitenkin tulemaan luokseni lähes ryömien. Taistelutahtoa ei näkynyt kelkalla ollenkaan vaan se piiloutui selkäni taakse ja oletti, että minä hoidan homman. Kun oikeen paljon rupesi pelottamaan Taiga käänsi selkänsä kelkkamörölle sekä raipalla uhkanneelle testaajalle. Tämä oli testaajien mielestä vähän huono puoli koirassa. Taiga niin sanotusti kielsi ongelman eikä halunnut kohdata sitä. Muuten neiti seurasi suhteellisen tarkkaavaisesti mitä ympärillä tapahtui. Ylös vedettävästä haalarista Taiga ei ollut moksiskaan, mutta tynnyriä se vastaavasti säikähti. Sen jälkeen ei kyllä ollut mitään ogelmia mennä katsomaan tynnyriä ja tökkimään sitä.  Taigan pehmeys ja kiltin koiran olemus näkyi kaikissa osa-alueissa. Toimintakyvyn olisin toivonut olevan plussan puolella. Taiga on loppujen lopuksi reipas ja rehellinen koira, jonka moottoriksi tarkastajat sanoivat taistelutahdon leluista. Laukausvarmuus ei ollut yllätys, vaan neiti oli aivan rennosti ja rauhassa. Tosin Taiga ei pelkää rakettejakaan.
Hyvä puoli Taigassa oli se, että se palautui äärettömän nopeasti juuri pimeästä, kelkasta sekä tynnyristä. Ihmiset nähtävästi jäävät neidin päähän kummittelemaan ja siihen tarvittiin oma aikansa.

Tässä pisteet osa-alueineen 
LTEP 108p. 

Toimintakyky -1 pieni
Terävyys  +1 pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puollustushalu -1 haluton
Taistelutahto +2 kohtuullinen
Hermorakenne +1 hieman rauhaton
Temperamentti +2 kohtuullisen vilkas
Kovuus +1 hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +2a luoksepäästävä, aavistuksen pidättyväinen
Laukauspelottomuus +++ laukausvarma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti