maanantai 28. tammikuuta 2013

Nyppiminen alkakoon!!

Otin tammikuulle koulusta olevan etäkuukauden aikana tavoitteeksi saada Taiga nypittyä. Nostan kyllä hattua ammattitrimmaajille, sillä itselläni väsyi sormenpäät jo pelkän pään nyppimisen jälkeen, vaikka käytin aikaa reilusti. Hiljaa hyvää tulee, onneksi minulla eikä koiralla ole mihinkään kiire.

Tässä vielä muutama kuva ja tekstiä mitä teen ja millä tavoin:

Välineet, joita minulla on käytössä:
Karsta & kampa
Furminaattori
Tiheä pohjavillaveitsi, harvempi pohjavillaveitsi
Pyöreäkärkiset sakset
Trimmipöytä
Biogroom-shampoo
Fööni
Pyyhkeitä
Kynsisakset
Pinsetit korvakarvojen nyppimiseen (+korvien pesuaine)

Seuraava pitkä lista olisikin tarvikkeita, joita minun tulisi vielä hankkia nyppimisen avuksi ja ihan normaali arkikäyttöön. Opiskelijabudjetin resurssit eivät (ikävä kyllä) ole kauhean joustavia. Myös näyttelyistä on pitänyt tinkiä ja kohdistaa raha- ja voimavarani vain yhteen maksulliseen harrastukseen eli agilityyn. Ehkä tässä vuoden mittaan joitain yksittäisiä trimmausvälineitä kertyy kotiin viemisiksi.

Pyrin nyppimään Taigaa mahdollisemman paljon. Posket ja korvat pyrin myös nyppimään sormin.  Trimmikoneella siistitään takamus ja vatsanalus. Taigan kaula ja pää on myös yleensä siistitty koneella, mutta ajattelin nyt kokeilla joskos niistä lähtisi karva nyppimällä. Nyppiminen voi olla melko haastava tehtävä varsinkin kaulan alueella, joka on tähän menessä ajettu aina koneella. Karva siinä kohdin on kiharaa ja pehmeää, mutta saa nähdä mihin lopputulokseen päädyn. Luovutan koiran siistittäväksi nyppimisen jälkeen Ninnille, joka hoitaa saksin ja trimmikoneen kanssa hienosäädöt.1. PÄÄ + KORVAT
Nypin sormin. Korvan reunat siistitään saksilla sekä koneella myöhemmin. Kuvassa korva ei ole ihan valmis. Ihan korvanlehtien reunaan on kuulemma fiksua jättää vähän karvaa, joten nypin korvan ison kolmion mallisesti jättäen pienet karvaraunat.

Pinsetit. Tarkoitettu oikeasti ihmisten kulmakarvojen nypintään, mutta suosittelen ehdottomasti kokeilemaan korviin, varsinkin syvemmällä korvassa olevat karvat lähtee nätisti näiden avulla. Hyvä pito ja tylpät päät, kädelle hyvä sekä sopivan kokoiset. (Gina Tricot, noin 2 e/kpl)

 Pääläki nyppien. Tästä kohtaa Taiga tulee lähes aina kaljuksi.

2. RUNKOTURKKI 
Nypin sormin, mutta hyvänä apuna myös pohjavillaveitsi sekä mahdollisesti sormikumit ja talkkia antamaan pito sormille. Kuvassa näkyy nypittyä aluetta sekä taaempana koskematonta aluetta. Ennen kaikkea tätä olen pohjavillaveitsellä rapsutellut kaiken irti lähtevän villan pois. 3. JALAT
Otan pohjavillaveitsellä niin paljon villaa pois kuin saan. Sen jälkeen nypin etujaloista ja takajaloista mustat karvat. Viimeistely saksilla

4. AJETTAVAT KOHDAT
Korvien sisäpuolet, ulkoreunat, vatsanalus toiseen nisäriviin asti, takapuoli, pään siistintä sekä kaulanalus mahdollisesti.

Karva eturinnan kohdin pehmeää ja kiharaa, kuten näkyy. Nyt tarkoituksena kokeilla josko voimat riittäisi ton nyppimiseen.5. HÄNTÄ
Ensin villaa pois ja sitten nyppien. Lopuksi viimeistely saksilla sekä trimmikoneella.

6. TÄLTÄ NÄYTTÄÄ NYT

Nypityn karvan alta paljastu villatakki, jota on nyt tarkoitus rapsutella villaveitsellä viikottain. Toisaalta hyvä, että karvaa jäi, kun tuo pakkasmittari näytti eräänä aamuina -25 astetta. Uutena ostoksena Taiga sai myös talvitakin, josta kuva myöhemmin.


7. LOPPUTULOS JOHON PYRITÄÄN
Taiga näyttää tältä näyttelytrimmissä, joten vielä on hetken tehtävää. (kääpiösnautserien erikoisnäyttely Turku  2012)

2 kommenttia:

  1. Voin kyllä suositella kaulan nyppimistä jos karva vaan mitenkään irtoaa. Nasultahan se on ajeltu yli 6 vuotta, mutta viime kerralla nypin ja nyt kaulassa on huomattavasti karkeampi ja kiiltävä karva! :)

    VastaaPoista
  2. Olipa kiva postaus! Haittaako jos teen tästä oman version, kun meillä on nypintä ajankohtainen (linksuttelen takaisin tänne kiitoksena pöllitystä ideasta ;D)? Hrrr Tenholta lähtee karvat maaliskuussa (päälaen tosin nypin tänään kekkosmalliin!), toivotaan lämpimiä ja aurinkoisia kevätsäitä....

    Mie suosittelen kans kaulan nypintää jos vaan mitenkään mahdollista :) Tenholta nypin viimeksi myös posket ja osan perän valkoisista merkeistä - oli ne kyllä tämän jälkeen astetta valkoisemmat ja karkeammat kuin aiemmin, mutta ehkä tuon peräpeilin hoidan jatkossa koneella :'D mulle kasvi sanoi, että jos noita valkoisia kohtia alkaa hirveästi nyppiä niihin saattaa tulla keksinväriä, mutten sitten tiedä miten todennäköistä tämä on ja kuinka runsaalla nypinnällä tätä voi ilmetä.

    VastaaPoista